Meet: SPENK.

Meet: SPENK.

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij de jonge honden van SPENK. in de spotlight.

SPENK. is een groep jonge punkrockers uit Amersfoort met een gemiddelde leeftijd van 19 jaar. Ze begonnen met het coveren van typische covers zoals “Wonderwall” van Oasis en een aantal nummers van Blink-182. Het begon allemaal als een schoolbandje dat besloot poprock te gaan spelen. Een leraar zette de jongens bij elkaar, zocht een repetitie ruimte voor ze en zo ontstond SPENK. In de loop der tijd is het kwartet overgestapt op catchy punkrock, wat geen verkeerde keuze blijkt te zijn.

Ondanks het vijfjarig bestaan van de band heeft het nog niet veel shows gespeeld. Wel kregen ze de eer één nummer te spelen in 2010 in de Mangeetbar op Lowlands. Ook stonden de heren eerder al bij 3FM te spelen en hebben verschillende Nederlandse podia mogen genieten van hun catchy punkrock.

Voor hun onlangs verschenen debuut EP A Tribute To Your Grandma wist de band Robin van Loenen, zanger van Destine, te strikken voor het produceren en mixen van de plaat. Voor de uiteindelijke was de Amerikaan Troy Glessner verantwoordelijk, die eerder werkte met onder andere Only Seven Left, Anberlin en Silverstein. De debuut EP werd goed ontvangen en dat is reden voor veel optredens in 2014. De eerstvolgende op de planning vindt plaats op 1 februari in Amersfoort met onder andere The Morning Hour (die eerder geïntroduceerd werden in een ‘Meet’-artikel).

Ook bracht de band afgelopen jaar de eerste videoclip uit, voor het nummer “Keep Up With Me”. Bekijk de clip hieronder!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding