Altered Sky – Stop and Live EP

Altered Sky


Altered Sky – Stop and Live EP

In Wales hebben ze schapen, in Ierland hebben ze dronkaards en in Schotland hebben ze een vijftal pop-punkers onder de naam Altered Sky. Ze stonden in het voorprogramma van bands als We Are The In Crowd en MxPx en kwamen in 2010 en 2011 met twee EP’s . Nu is het tijd voor de derde schijf onder de naam Stop and Live.

De nieuwe EP, geproduceerd door Romesh Dodangoda – de man achter o.a. Kids In Glass Houses, The Blackout en Twin Atlantic, begint met leadsingle “Where I Belong”. Deze openingstrack is een sterk begin van de EP, met de catchy vocals van zangeres Ana Nowosielska in het refrein, maar is niet het sterkst wat de band ons tot nu toe gegeven heeft.

De volgende tracks “Traitor In Me” en “Decay” lijken al wat meer op hoe Altered Sky op eerdere EP’s klonk. De instrumentatie van de band is strak, maar er mist soms wat op het gebied van variatie. Ondanks dat alles gewoon goed klinkt, denk ik dat ze nog meer in huis hebben. Wederom is er weer niks te klagen over de zang, want die is gewoon zó goed, de refreinmelodietjes blijven na één of twee plays al meteen hangen.

Mijn favoriete track van de EP is dan wel de afsluiter “Live For It”. Hierin stapt Altered Sky af van hun standaardintro’s en gooit alles over een andere boeg. Het nummer wordt geopend met een clean gitaartje en zang, waarna de hele band er echt goed in kickt. Amy Blair, de vrouw achter de drums, laat zich hier van haar beste kant horen. “We won’t stop until we die” zingt Ana Nowosielska, als afsluiter van de 15-minuten durende EP. Daar houden we je op, Ana.

Beoordeling: 8
Langzaamaan verovert Altered Sky hun thuisbasis, en met deze nieuwe EP laten ze zien wat ze kunnen. Het is niet het beste werk dat de band tot nu toe geleverd heeft, maar het geeft wel duidelijk aan hoeveel potentie er nog in deze band zit. Hopelijk verrassen ze ons over een jaar of twee met een volwaardig debuutalbum.

De video voor “Where I Belong” is te zien op YouTube.
De EP is vooruit te bestellen via Bigcartel en zal begin november uitgebracht worden.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding