Fountains – Souvenirs

Fountains – Souvenirs

Duitsland is niet bepaald een land dat bekend staat op zijn pop-punk. Geïnspireerd door bands als Real Friends, The Wonder Years en Forever Came Calling proberen de Duitsers van Fountains daar verandering in te brengen. Op 20 september zal de tweede EP van de band uitkomen, genaamd Souvenirs. Het hoofdthema is opgroeien en ouder worden, aldus de band. “This is the deepest shit we ever wrote so far.” 

De EP opent met “Apathy”. Dit nummer start met een lekker in het gehoor liggend gitaar-riffje. Al snel wordt het intro muziekje aan de kant geschopt door zanger Benedikt Ricken die met een erg goede pop-punk stem de boel omver komt blazen. De eerste toon is gezet!

“Souvenirs” is het tweede nummer op deze EP en tevens de titeltrack. Dit nummer start met een typische maar toch lekkere pop-punk intro. Het nummer doet me met vlagen denken aan muziek van The Story So Far, iets wat zeker een compliment is. Vooral het gitaarspel is heel goed. Gitaristen Lukas Andrzejewski en Moritz Mewes laten hier horen dat de gitaar goed een extra dimensie toe kan voegen aan de muziek. Puik pop-punk nummertje!

Het begint er een beetje op te lijken dat deze Duitsers heel erg van intro’s houden, want ook voor “Progress” zit een typische pop-punk intro. Niet vernieuwend, wel lekker. Dit nummer is duidelijk de zwaarste van de EP. Vooral de vocalen van zanger Benedikt zijn beduidend zwaarder dan in de voorgaande nummers. Iets wat heel goed is uiteraard, omdat dit aantoont dat deze band meer in zijn mars heeft dan alleen typische, standaard pop-punk muziek. Dat The Wonder Years als een inspiratie gezien wordt is zo nu en dan goed te horen in dit nummer. De break-down op de helft is erg lekker en doet verlangen naar een live show van deze band.

Het vijfde en laatste nummer op de EP draagt de titel “Stability”. Het nummer begint erg gevoelig en rustig. Zang en gitaar, that’s it. Meerdere keren verwacht je dat ze gaan knallen, omdat er dan een kleine opbouw zit. Pas bij de derde keer is het raak en ontstaat er een band sing-a-long. Deze bestaat maar uit een paar zinnen en wordt vervolgd alleen maar instrumenten. Rustig bouwt het nummer af en een geweldige EP komt ten einde. Veruit mijn favoriete nummer van deze EP.

Beoordeling: 9

Deze jonge Duitse pop-punkers brengen met deze tweede EP een hoop emotie en een portie goede pop-punk. In vergelijking met het debuut Fountains, die uitkwam in november 2012, hebben de heren flinke stappen vooruit gezet.  Met deze release is het een kwestie van tijd tot de absolute doorbraak een feit is. Dit schijfje telt vijf nummers en is daarmee iets aan de korte kant, maar dat vergeef ik ze, aangezien ze een geweldige EP gemaakt hebben. Ik kan niet wachten tot deze jongens eens een bezoekje brengen aan Nederland en hoop ook dat er snel een volledig album gemaakt gaat worden!

De EP zal uitgebracht worden door Acuity.Music en zal vanaf 20 september te verkrijgen zijn via Amazon, iTunes en Spotify.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding