Destine presenteert documentaire en dvd in bioscoop

Destine presenteert documentaire en dvd in bioscoop

Touren door China, Hong Kong, Japan, Indonesië, Tsjechië, Engeland, uitverkochte shows in Nederland, een eigen helikopter voor videoclip opnames, maar ook dagelijkse bezigheden als oefenen, vergaderen bij de platenmaatschappij en zelfs heftige meningsverschillen, boosheid en teleurstellingen. Een jaar lang heeft Destine zich werkelijk overal laten volgen door cameraman Robin Datema, en niets vond plaats achter gesloten deuren. De 100 minuten durende documentaire ‘FOOTPRINTS: a year in the life’, geeft een bijzondere kijk in het leven van deze Tilburgse rock band in 2011. Op zaterdag 3 maart zal de exclusieve bioscooppremière van ‘FOOTPRINTS: a year in the life’ plaats vinden in de grote zaal van bioscoop Pathé in Tilburg.

Drie seizoenen lang waren de belevenissen van Destine te volgen via DestineTV, een online platform waarop wekelijks nieuwe, door de band zelf gefilmde en gemonteerde filmpjes verschenen. Voor het vierde seizoen heeft de band gekozen voor een nieuwe invalshoek, waarbij er niet alleen door de muzikanten zelf werd gefilmd maar de registratie voornamelijk werd gedaan door een externe cameraman. Ook verschenen de bandleden voor individuele portretten voor zijn camera. Samen met toetsenist Laurens Troost heeft Robin Datema de productie en samenstelling van de documentaire verzorgd. De documentaire verschijnt ook in DVD-vorm met vele extra’s en zogenaamde ‘outtakes’.

Voor een selecte groep fans is het mogelijk om tussen 17 en 21 december speciale VIP tickets voor de bioscoop première aan te schaffen met een bijzonder arrangement, inclusief aankomst bij Pathé Tilburg in limousine en een akoestisch miniconcert van Destine voor aanvang van de première. Daarnaast zal er van elk VIP ticket een bedrag worden gedoneerd aan ‘Keep a Breast’, een organisatie die zich bezig houdt met bewustwording en voorlichting over borstkanker. Destine zal zich in 2012 actief gaan inzetten voor deze organisatie.

Vanaf 22 december zijn de normale kaarten voor deze vertoning verkrijgbaar, die mede tot stand is gekomen door ondersteuning van provincie Noord-Brabant, bkkc en gemeente Tilburg/stadspromotie. De DVD is vanaf 5 maart verkrijgbaar.

Voor Destine vormt de presentatie van de documentaire en DVD een onderdeel van de aanloop naar het tweede album, dat op 6 april gepresenteerd zal worden in de Melkweg. Begin 2012 zal er een nieuwe single verschijnen en worden er naast een Engelse tour in maart ook nieuwe tourdata in Duitsland en Nederland bekend gemaakt. De eerste liveshow in Nederland zal zijn op 18 maart in het Klokgebouw in Eindhoven, als support act van de Canadese rockband Simple Plan.

Meer info en tickets? Klik hier om naar de site van Pathe te gaan.

PS: Sorry voor de oude foto van Destine, maar de nieuwe bandfoto is niet in het jusite formaat!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding