Måneskin

Foto: Tommaso Ottomano

Over Måneskin

Måneskin is een opvallende en veelgeprezen Italiaanse rockband die internationale erkenning heeft verworven dankzij hun unieke geluid, charismatische optredens en artistieke originaliteit. De band, opgericht in 2016, bestaat uit vier getalenteerde leden die samen een onderscheidend muzikaal landschap creëren.

De muziek van Måneskin is een intrigerende fusie van verschillende genres, waaronder rock, pop, punk en glam. Hun nummers zijn doordrenkt met energieke riffs, krachtige zang en een aanstekelijke rebellie. Wat de band echt opvallend maakt, is hun vermogen om zowel de ruwe randjes van rockmuziek als de verfijning van pop te omarmen, en dit te vermengen tot een eigen, herkenbaar geluid.

Een van de meest prominente aspecten van Måneskin is hun charismatische frontman, Damiano David. Zijn expressieve vocale bereik en onconventionele podiumaanwezigheid dragen bij aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van de band. De andere bandleden, gitarist Thomas Raggi, bassist Victoria De Angelis en drummer Ethan Torchio, leveren samen met Damiano een sterke en gecoördineerde prestatie die de kern vormt van het geluid van Måneskin.

De doorbraak van Måneskin kwam met hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in 2021, waar ze met hun nummer “Zitti e buoni” niet alleen de overwinning behaalden, maar ook indruk maakten met hun intense optreden en onbevreesde houding. Dit bracht hun muziek en imago onder de aandacht van een wereldwijd publiek en versterkte hun positie als een vernieuwende en invloedrijke band in de hedendaagse muziekscene.

De teksten van Måneskin weerspiegelen vaak thema’s van vrijheid, rebellie en zelfexpressie. Hun nummers behandelen zowel persoonlijke als sociale kwesties en worden vaak gekenmerkt door een rauwe eerlijkheid die resoneert bij luisteraars van alle leeftijden.

Måneskin’s impact gaat verder dan alleen hun muziek. Ze zijn ook bekend om hun eigenzinnige en stijlvolle imago, dat grenzen verlegt en conventies doorbreekt. Hun vermogen om grenzen te verleggen en muzikale tradities uit te dagen heeft hen tot een inspiratie gemaakt voor jonge artiesten en muziekliefhebbers over de hele wereld.

Met hun uitgesproken geluid, dynamische podiumaanwezigheid en creatieve originaliteit heeft Måneskin bewezen dat ze een belangrijke rol spelen in het vernieuwen en verrijken van de hedendaagse muziekscène, en ze blijven zowel nationaal als internationaal succes behalen terwijl ze blijven experimenteren en groeien als artiesten.

Er zijn geen releases gevonden.
Aan de hier getoonde prijzen kunnen geen rechten worden verbonden en zijn onder voorbehoud van type- en zetfouten.
Er zijn geen concerten gevonden van Måneskin gevonden.
Aan de hier getoonde prijzen kunnen geen rechten worden verbonden en zijn onder voorbehoud van type- en zetfouten.