Fotoverslag: The Wonder Years in De Helling

The Wonder Years


Fotoverslag: The Wonder Years in De Helling

Een heerlijk avondje vol pop-punk in De Helling! Op de ijskoude donderdagavond 9 februari spelen de Amerikanen van The Wonder Years hun eigen echte headlineshow in de compacte Utrechtse zaal, als onderdeel van de No Closer To Heaven tournee. In het voorprogramma staan de Britten van Trash Boat en de Amerikanen van Tiny Moving Parts. Het gezellige drietal uit Minnesota bijt het spits af om 8 uur met energieke, technische pop-punk. Een soort The Fall Of Troy light. Hoewel de zaal nog niet bepaald vol is, is het zeker wel behoorlijk gezellig, en dat is aan de gezichten van de bandleden af te lezen. Stomverbaasd. Met grote glimlachen varen ze door hun set, die zo erg bij het publiek bevalt, dat er aan het einde meteen om een toegift wordt gevraagd. Helaas kon de band deze niet geven.

De taak was aan Trash Boat om deze hoge lat te overtreffen. Vol passie en met veel zin om er een grote pit van te maken starten ze hun show. Enkele crowdsurfers volgen. Vanwege hun eerdere supportshows bij Beartooth en As It Is hier in Nederland zijn de vijf heren aardig bekend hier en daar. De hele set, tot en met “Strangers” (niet met Dan van The Wonder Years, maar wel met Brandon van Handguns), zit vol energie. Of ze de set van Tiny Moving Parts konden overtreffen is nog een kwestie van smaak, maar ze kwamen aardig in de buurt.

Last but not least is het de beurt aan The Wonder Years om hun kunsten te vertonen bij wat volgens de band zelf mogelijk hun grootste Europese headlineshow ooit is. Of dat ook echt zo is, dat valt te betwijfelen, maar zoals de band speelt zouden ze vele grotere zalen vol moeten kunnen krijgen. Vol emotie en intensiteit brengt het zestal hun nummers. Nummers van het laatste album No Closer To Heaven doen het erg goed bij het publiek, met een grote nadruk op “Cigarettes & Saints” en “Cardinals”, die ontzettend hard meegezongen worden. “Dismantling Summer” is een goede track om de zaal op en neer te krijgen en “The Devil In My Bloodstream” een moment om de rust erin te brengen. De beste tracks worden tot het laatst bewaard, met de immens populaire “Passing Through A Screen Door” en de Wonder Years’ klassieker “Came Out Swinging” als definitieve afsluiter. Trash Boat-frontman Tobi komt nog even zijn diensten verlenen aan de band door de laatste zinnen mee te zingen, maar hulp heeft frontman Dan Campbell niet nodig – die krijgt hij genoeg van het publiek.

 

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding