MikeyLow – Food For Thought

MikeyLow – Food For Thought

De laatste week van 2016 bij DutchScene staat in het teken van muziek vanuit de Nederlandse muziekscene. Elke dag delen we een recensie van een plaat die dit jaar is uitgebracht. De eerste EP van de week is Food For Thought van het Tilbugse vijftal MikeyLow.

De Tilburgse band MikeyLow beschrijft zichzelf als “een snelle, harde rock band vanuit de donkere dieptes van Nederland”. Het resultaat klinkt niet zo heftig als de beschrijving doet denken, op een fijne manier. Wat MikeyLow levert is een flinke portie old-school street punk met een lekker modern maar ruw randje. De EP, bestaande uit vier tracks, wordt geopend door “Simulator (Only Human)”, een staaltje klassieke punk rock in het straatje van Bad Religion met teksten als “I’m only human, I’ve been known to make mistakes”. Track 2, “Invincible Me”, begint wat trager dan de voorgaande track, waarbij niet alles even strak gespeeld wordt. De strakke, snelle punk rock beats die de langzame stukken afwisselen compenseren dit met gemak. Zelfs de dubbele bass pedalen worden uit de kast gehaald om er een randje metal aan te geven.

“Too Scared To Admit” doet denken aan een hardere versie van blink-182 meets Rise Against. MikeyLow’s frontman Mikey Low heeft een vrij unieke stem voor het genre. Vrij laag in het register maar toch erg melodieus zonder rauwheid te verliezen. De pessimistische, metal-beïnvloedde “Here Comes The Reaper” sluit het plaatje af, met een flinke bak old-school punk mentaliteit.

Beoordeling: 7,5

MikeyLow geeft met Food For Thought als debuut-EP een duidelijk visitekaartje af. Vier tracks vol ruwe melodische street punk. Hier en daar misschien nog een beetje sloppy, hier en daar niet bijzonder origineel, maar toch kan MikeyLow zichzelf koppelen aan een sterke eigen sound. Een band die voordat je het door hebt elke lokale kroeg in het land plat speelt met hun muziek.

Releasedatum: 11 november 2016
Beluisterbaar via: Bandcamp
Website: MikeyLow.net, Facebook


Tracklist:

  1. Simulator (Only Human)
  2. Invincible Me
  3. Too Scared To Admit
  4. Here Comes The Reaper

https://www.youtube.com/watch?v=-tRpVFKDhz0

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding