Miss May I – Deathless

Miss May I – Deathless

Inmiddels kun je Miss May I rekenen tot een doorgewinterde metalcore band. In augustus brachten ze alweer hun vijfde studioalbum uit. Het album draagt de naam Deathless, wat het in 2014 uitgebrachte Rise Of The Lion opvolgt, een album wat niet tot een van de sterkste albums van de band wordt gerekend.

Het openingsakkoord van het album is ook meteen één van de sterkste songs van de plaat. “I.H.E” begint met een rustig gitaarspel, maar wordt progressief harder tot het refrein inzet. Door de clean covals op het nummer ontstaat er de grimmige sfeer van het nummer wat het zo goed maakt. Wat ook helpt is dat het refrein wat denken doet aan Three Days Grace, wat nooit verkeerd is.

Twee andere opmerkelijke nummers zijn “Deathless” en  “Bastards Left Behind”. De eerstgenoemde plaat volgt ongeveer hetzelfde formule  als “I.H.E.”. De titeltrack bestaat voornamelijk uit heavy grunts, maar het refrein met de clean vocals zet de toon van het nummer. “Bastards Left Behind” heeft daarentegen wel een andere stijl. Hier zijn de unclean vocals het meest belangrijk in het nummer waar de cleans als back-up  vocals dienen. Het nummer is in het algemeen ook meer in zwaardere stijl van de rest van het album.

Wat de band na te geven is, is dat ze kunnen variëren tussen verschillende subgenres van metal. Hoewel de songs vaak hetzelfde zijn opgebouwd, klinken ze toch anders door de verschillende stijlen van de nummers. Waar het vijftal zeker laat zien dat ze over muzikale kwaliteiten beschikken, vallen ze helaas wel tegen op het gebied van teksten schrijve. Het beste voorbeeld hiervan is toch “I.H.E”. Hoewel het een lekker nummer is, zijn de teksten niet echt geweldig. Het “I Hate Everything” is toch wel erg cliché. Ook de rest zal later niet bekend staan als een van de wonderen van de 21ste eeuw.

Beoordeling: 6,5

Hoewel  dit wellicht het beste werk van Miss May I is, kent het album nog verschillende gebreken. De nummers variëren op elkaar, maar voelen vaak als meer van hetzelfde. Het is jammer dat de teksten niet fantastisch zijn, maar het is niet de grootste factor voor het lichte tegenvallen. Het klinkt als geheel lekker, maar er mist iets. Er ontbreekt een extra stand-out track die het album een extra impuls zou geven die het album zou laten uitsteken boven andere metalcore albums.

Releasedatum: 7 augustus

Label: Rise Records

Verkrijgbaar via: Itunes

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding