Meet: Free Ride

Meet: Free Ride

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Free Ride uit Kroatië in de spotlight.

Na jaren van samen jammen, nummers coveren en vooral veel lol hebben, besloten zes vrienden de band Free Ride te starten in januari 2011. Aan het einde van dat jaar brachten debuut EP All The World Ignores uit. Dit bracht de band veel goeds. Geïnspireerd door bands als Architects, Parkway Drive, Mallory Knox en onze eigen John Coffey ging de Kroatische hardcore/metalcoreband op tour door Europa, waar ze maar liefst in tien verschillende landen speelden. Ook kregen zij de eer om op de pre-show van Vans Warped Tour Oostenrijk te mogen spelen in Wenen. In hun eigen land kreeg het zestal ook de kans het voorprogramma van Parkway Drive te verzorgen.

Als je de band vraagt wat het grootste succes is van de band tot nu toe zijn ze daar heel makkelijk in. Zo zeggen ze: “Het is lastig om muzikant te zijn in een klein land als Kroatië, waar de scene erg klein is. Daarom zijn we blij met alles wat we meegemaakt hebben. We hebben een tour gedaan door tien verschillende landen en zijn de eerste Kroatische band ooit die gesponsord is door Monster Energy.”

Momenteel is Free Ride volop bezig met het plannen van een release voor het nieuwe album, genaamd Venture. De plaat is al opgenomen, de heren moeten enkel nog een releasedatum prikken. Ook is de band bezig met het plannen van een tweede Europese tour, waar ze Nederland hopelijk niet bij overslaan. Wel zegt de band: “Het is lastig een boekingskantoor te vinden die voor ons een tour willen regelen door Europa. Zodra ze onze namen lezen denken ze al snel dat we een groep terroristen zijn.”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding