Meet: Weathered

Meet: Weathered

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Amerikaanse Weathered in de spotlight.

In de zomer van 2011 ontmoetten Justin Hieb, die voornamelijk bezig was met gitaar en zang, en gitarist Jon Bumhoffer elkaar in Minnesota. Nadat ze geregeld met elkaar gingen jammen hebben ze samen in veel bands gespeeld, maar helaas kwamen de twee nooit verder dan het repetitiehok. Dit veranderde toen ze in 2013 besloten Weathered op te richten. Deze band kent invloeden van bands als Taking Back Sunday, The Wonder Years, Brand New en vele andere bands. Na een aantal wisselingen in de formatie, liepen de heren de drummer Zach Sprolse en de bassist Christian Rasmussen tegen het lijf. De formatie was compleet.

Niet veel later ging het viertal met wat eigen nummers de studio in en in augustus 2013 kwam debuut EP The Places We Used To Call Home uit. Deze EP had een emo-achtige sound en opende vele deuren voor de band. Ze besloten zo veel mogelijk optredens mee te pikken en begonnen daarmee in hun woonplaats Minnesota. Nadat ze het voorprogramma verzorgden van The Swellers begon de fanbase in hun thuishaven te groeien.

Voor deze band zal 2014 in het teken staan van het schrijven van nieuwe muziek, meer nieuwe muziek uitbrengen en vooral ook heel veel optreden buiten het veilige Minnesota. De kans dat de band naar Nederland is nog niet zo groot, al willen ze wel zo snel mogelijk naar Europa komen.

The Places We Used To Call Home is hieronder te beluisteren. Enjoy!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding