Meet: Midday Committee

Meet: Midday Committee

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het uit Portsmouth afkomstige Midday Committee in de spotlight.

Midday Committee is een uit Portsmouth afkomstig pop punk kwartet dat opgericht is in mei 2011 omdat de vier Engelsmannen één ding heel sterk gemeen hadden; hun liefde voor pop punk. Beïnvloed door bands als Fall Out Boy, A Day To Remember, Four Year Strong en The Story So Far besloot de band zich meteen te richten op het schrijven van eigen werk. Dit leidde tot de eerste EP release in juli 2011, genaamd Nice Kids, Bad Judge Of Character. Deze EP werd volledig in eigen beheer uitgebracht en kwam onder de aandacht bij verschillende webzines en magazines.

Precies een jaar later was het de buurt aan de tweede EP, genaamd I’m Sure Someone Mentioned A Cheque. Producer en mixer van deze EP was Matt O’Grady, die eerder al twee albums gedaan had voor You Me At Six. Na dit deze release ging het hard. Deze EP kreeg veel aandacht van magazines en webzines en werd ook gedraaid op Kerrang Radio. Dit leidde tot shows met onder andere The Dangerous Summer, Handguns, Senses Fail en vele andere.

In 2013 begon de band meteen goed met een eerste officiële videoclip van het nummer “Starry Eyes”, die later ook verscheen op BlankTV. Ook deed de band een headline tour door de UK, voordat ze zouden beginnen aan het schrijven en opnemen van een nieuwe EP. In oktober 2013 is Midday Committee de studio ingedoken om een nieuw 6 nummers tellende EP op te nemen, die begin 2014 uit zal komen. Ook zal er tijdens de EP release een nieuwe videoclip verschijnen.

In 2014 zal de band ook de UK verlaten om te touren door Europa dus de kans is zeer groot dat wij ook snel van deze opkomende Engelse band kunnen genieten.

Bekijk hieronder de clip van ‘Starry Eyes’, de eerste officiële clip van de band.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding