Meet: All Downhill From Here

Meet: All Downhill From Here

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij het Limburgse All Downhill From Here in de spotlight.

Poppunk is momenteel weer een heel opkomend genre. Vele bands denken het te kunnen en falen daar finaal in, maar toch zijn er af en toe van die bandjes dat je denkt: “Ja, dit is het.” Het uit Geleen afkomstige All Downhill From Here, geïnspireerd door oudere bands als Blink-182, Sum-41 en New Found Glory (de bandnaam is de titel van een New Found Glory nummer), is één van die bands.

Twee jaar geleden was er een bandje genaamd Traffic Jam. Door verandering in smaak begon dat steeds meer uit elkaar te drijven. Toen Yannick Bovens erbij kwam als drummer ging alles een stuk beter en begon de band zichzelf een stuk serieuzer te nemen. Hierdoor besloot de band zich volop te concentreren op poppunk en een nieuwe naam te kiezen. Na een aantal wisselingen in de formatie staat de band nu als een huis en zijn ze helemaal klaar om ons meer van hun kunsten te laten zien.

De band werkt hard en treedt veel op. Op de dag van vandaag worden ze voornamelijk beïnvloed door moderne pop punk bands als The Wonder Years, Real Friends, Forever Came Calling en vele andere. Afgelopen jaar heeft de band ook grote sprongen gemaakt, zo verscheen debuut EP Cardboard Anchor, die goed ontvangen werd. Ook speelde het viertal op o.a. Booch! en Breakfest. In 2014 zitten er weer veel shows aan te komen en komt er ook een single uit.

Afgelopen jaar kwam ook de eerste single uit, genaamd “State Of Decay”. Beluister “State Of Decay” hieronder!

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding