Meet: Alvarez Kings

Meet: Alvarez Kings

In de rubriek ‘Meet’ stellen wij wekelijks een opkomende band voor aan jou, de lezer van DutchScene. Deze week zetten wij Alvarez Kings uit South Yorkshire, UK in de spotlight.

Hoewel de meesten van ons nog nooit gehoord hebben van de progressive indie pop van Alvarez Kings, hebben ze toch al een indrukwekkend lijstje opgebouwd de laatste jaren. Zo stonden de heren uit South Yorkshire al op grote festivals, zoals SXSW festival in Texas, CMJ in New York City, O2 Wireless festival en het enige echte Isle of Wight Festival. Ook heeft Alvarez Kings al twee EP’s uitgebracht, met Cold Consience uit 2012 als de meest recente. Deze EP werd goed ontvangen door vele magazines en webzines, waardoor de officiële doorbraak in Amerika en eigen land een feit was.

De snelle groei van de band werd beloond met een plaatsje op de enige echte Vans Warped Tour, waar ze 40 dagen mee mochten reizen en een plekje op Vans Warped Tour UK, vorig weekend. Eerder tourde de band dus al door Amerika, de UK, maar ook Italië, Zwitserland en Duitsland werden bezocht. Het is dus nog maar een kwestie van tijd voor ook wij mogen genieten van Alvarez Kings.

Op 23 september kwam de nieuwste single, genaamd “Postcards from Berlin” uit. Bekijk de videoclip van dit nummer hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding