NOFX kondigt laatste album aan, releaset single
Foto: @susanmossphotography

NOFX kondigt laatste album aan, releaset single


NOFX kondigt hun nieuwste release aan, “Half Album”, verkrijgbaar in winkels en online via Fat Wreck Chords op vrijdag 19 april. De band gaat ook op afscheidstournee in 2024. Op 18 en 19 mei staat de Amerikaanse punkband met twee afscheidsshows in Eindhoven.

NOFX, de invloedrijke punkband, maakt zich op voor een bijzonder 2024 met de aankondiging van hun laatste release, “Half Album”. Het album, dat op 19 april wordt uitgebracht via Fat Wreck Chords, bevat het nieuwe nummer “I’m A Rat”, waarvan je de video kunt bekijken op hun YouTube-kanaal. De track is afkomstig van hun aanstaande release, die een verzameling is van nummers die parallel werden opgenomen met eerdere albums.

Fat Mike, de frontman van NOFX, reflecteert op de nieuwe release: “Deze nummers werden allemaal op hetzelfde moment opgenomen. Het duurt gewoon even voordat ik dingen afrond, wat goed is voor de ziel.” Hij benadrukt dat “Half Album” geen restjes zijn, maar eerder een afronding van een langdurig project.

De band kondigt tevens hun afscheidstournee aan, waarmee 2024 de laatste kans wordt om hen live te zien. Voor fans in Japan is er goed nieuws, aangezien de band binnenkort die kant op gaat, vergezeld van een exclusieve pop-up store in Tokyo met veel unieke merchandise.

Hoewel “Half Album” de suggestie wekt van half werk, benadrukt Fat Mike dat het een bewuste keuze is om losse eindjes aan elkaar te knopen en een indrukwekkende muzikale erfenis achter te laten. NOFX viert hiermee niet alleen hun 40-jarige bestaan, maar markeert ook het einde van een tijdperk voor de band. Dit album is slechts het begin van het afscheid, en ondanks de titel, wordt er niets halfslachtigs aan gedaan.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding