Cigarettes After Sex kondigt grootste Nederlandse show aan in Ziggo Dome

Cigarettes After Sex


Cigarettes After Sex kondigt grootste Nederlandse show aan in Ziggo Dome

Cigarettes After Sex, geleid door zanger, componist en gitarist Greg Gonzalez, maakt zich op voor hun grootste optreden in Nederland. Op 28 oktober 2024 zullen ze het podium betreden van de Ziggo Dome. Dit markeert een terugkeer naar Nederland na twee uitverkochte shows in AFAS Live afgelopen november. De kaartverkoop begint op vrijdag 8 maart om 10:00 uur via www.caslive.nl.

Netflix Sensatie

De band uit Brooklyn, New York, wint elk jaar aan populariteit sinds de oprichting in 2008. Ondanks slechts twee volledige albums, het titelloze debuut uit 2017 en de opvolger Cry uit 2019, heeft Cigarettes After Sex wereldwijd lof geoogst. Kenmerkend voor hun meeslepende muziek is de androgyne fluisterstem van Gonzalez, die perfect past bij de sensuele, gevoelige en melancholische sfeer van hun nummers. De band vergaarde faam via mond-tot-mondreclame, het gebruik van hun zijdezachte melodieën in films en Netflixseries, en opvallende live-optredens.

Eigen sfeer en internationale lof

Met een unieke mix van invloeden, variërend van Cocteau Twins tot klassiek componist Erik Satie en Enya, creëert Cigarettes After Sex een eigen atmosfeer op zowel plaat als tijdens liveconcerten. De band weet de intimiteit van hun muziek live over te brengen met een sfeervolle lichtshow en echte instrumenten. Ze scheppen een wereld waarin de buitenwereld ver weg lijkt. Hun shows, zowel in binnen- als buitenland, worden geprezen, en de Europese tournee van 2023 was volledig uitverkocht.

Bijzondere band met Nederland

Het driekoppige gezelschap heeft een speciale band met Nederland sinds hun titelloze debuutalbum hier een bescheiden hit werd. Na hun eerste optreden tijdens het London Calling festival in Paradiso in 2016, groeide de band gestaag via de Tolhuistuin en de Melkweg naar de zomerfestivals. Ze speelden voor volle tenten op het Best Kept Secret festival in 2017 en 2019, verkochten snel uit in het Amsterdamse Paradiso en traden vorig jaar twee keer op in een uitverkochte AFAS Live. Voor hun grootste Nederlandse concert op 28 oktober 2024 belooft de band een speciale show in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding