JASONWATERFALLS onthult nieuwe single “The Unknown”
Foto: JVD Photography

JASONWATERFALLS


JASONWATERFALLS onthult nieuwe single “The Unknown”

Vandaag komt JASONWATERFALLS eindelijk met langverwacht nieuw werk. Met de nieuwe single “The Unknown” bevestigen de Utrechtse emorockers dat ze het Nederlandse antwoord zijn op bands als You Me At Six, DON BROCO en Bring Me The Horizon.

Na de release van de EP ‘The Great Masquerade’ en de bijbehorende headline tour in het voorjaar van 2023, kwam er geen nieuwe muziek uit van de band. “We hadden met The Great Masquerade de plaat gemaakt die we altijd al wilden maken, we speelden na de Popronde eigen headline shows door het land en het harde werk werd zelfs beloond met een Edison nominatie. Maar wat we hierna wilden, wisten we niet goed.”

De band kreeg in het voorjaar van 2023 de kans om een eigen muziekstudio te bouwen in Utrecht en dat was precies wat de band nodig had. Even geen zorgen over deadlines en het plannen van tours, videoclips of het maken van sociale content. De gesprekken gingen over gipsplaten, rockwool en elektra en eigenhandig werd een volledige studio van de grond af opgebouwd.

Nadat de studio klaar was kwam de drive om nieuwe muziek te maken vanzelf terug en bleek de voorliggende periode bovendien ook de inspiratie voor “The Unknown”. “The Unknown staat symbool voor wat we met JASONWATERFALLS voelden na het afronden van onze laatste tour”, vertelt zanger Thijs. “Wat we wilden maken, waar we wilden spelen. Het voelde alsof alles weer open lag”, vult Kirill aan. Bas en Paul knikken instemmend, “Het is spannend om nieuwe muziek uit te brengen, maar we hebben ook de tijd genomen om te ontdekken wat we echt wilden maken en dat is gelukt.”

Met “The Unknown” brengt JASONWATERFALLS hun karakteristieke mix van pop, emo en metalcore, vergezeld door heftige 80’s synths, waarbij opvalt dat JASONWATERFALLS bij elke release een stevigere sound neerzet. Een geluid wat ook opviel in Groot-Brittannië, waar de band airplay kreeg op BBC Radio 1. Deze aandacht maakt dat JASONWATERFALLS dit jaar de eerste stappen gaat zetten in het Engelse live circuit met een tour door Engeland en Schotland ter promotie van “The Unknown”.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding