Simple Plan springt op feestelijke wijze door ieder album in 013

Simple Plan springt op feestelijke wijze door ieder album in 013

Op maandag 5 februari stond Simple Plan in een uitverkocht 013 als onderdeel van hun Europese ‘Hard as Rock’ tour. Op deze tour worden ze vergezeld door State Champs, Mayday Parade en AIR YEL.

De avond wordt geopend door de toch wat zenuwachtige AIR YEL die alleen het podium op kwam met een akoestische gitaar. Na een eigen nummer was het tijd voor een korte cover van “Still Into You” van Paramore gevolgd door “Yellow” van Coldplay. Daarna werd de akoestische gitaar ingewisseld voor een backing track die haar de ruimte gaf om over het podium te lopen en interactie met het publiek te zoeken. Er waren meerdere momenten waarop ze het publiek aanmoedigde om mee te zingen, maar veel meer dan meezwaaien zat er helaas niet in. Het publiek was meer opgewarmd dan voor haar set, maar leek hun energie ook te willen besparen en dat is niet gek als er vier artiesten op de line-up staan.

Mayday Parade opent hun set met enkel de zanger Derek op het podium die het eerste couplet van “Oh Well, Oh Well” zingt waarna de rest van de band hem vergezeld. Het publiek zingt tijdens hun set wel luider mee dan tijdens de set van AIR YEL. Een groot deel van het publiek leek meermaals minimaal een refrein te (her)kennen en het publiek sprintgt en klapt vaak mee met het aandoenlijke gespring van de zanger. De band heeft het duidelijk naar hun zin op het podium en neemt het publiek mee in hun plezier. Halverwege de set is het tijd voor de tweede akoestische gitaar van de avond voor het nummer “Piece of Your Heart” waarbij het publiek enthousiast meezwaait. Na dit nummer wordt het tempo van de muziek weer opgevoerd en wordt er weer meegesprongen door menige fan in het publiek.

State Champs is de volgende band die het podium betreed en dit net als hun voorganger op een rustigere wijze doen door te openen met “Just Sound”. Meteen na het eerste nummer geeft frontman Derek aan dat hij er zin in heeft en dat is de hele set te zien. De set heeft een afwisseling van nieuwere en oudere nummers en het publiek springt en zingt ook hier enthousiast mee en al snel is er een mosh pit geopend. Het publiek lijkt deze band gemist te hebben en zorgt voor een warm ontvangst met gezing, gespring, gemosh en een aantal crowdsurfers tijdens de oudere nummers. Aan het einde van hun setlist is het duidelijk dat het publiek is opgewarmd en klaar is voor het feest van Simple Plan vanavond.

Simple Plan kondigt aan dat het tijd is om klaar te staan voor hun opkomst doordat de lichten uitgaan en Star Wars-thema wordt gespeeld. Het geschreeuw vanaf de eerste seconde verwisselt zich in voor luidkeels gezang vanaf de eerste klanken van “I’d Do Anything”. De energie van het publiek en de band sluiten naadloos op elkaar aan en het is gezing en gespring waar daar mogelijkheid voor is in de setlist. Uiteraard is een Simple Plan concert niet compleet zonder verscheidene momenten met interactie met het publiek, frontman Pierre die grapt dat hij in Tilburg wilt wonen en het publiek bedankt met een Nederlands klinkende dankjewel. Het is duidelijk zichtbaar dat deze band weet hoe ze een publiek moeten vermaken én een goede setlist in elkaar moeten zetten.

Het enthousiasme barst zowel in de zaal als op het podium wederom los wanneer er een medley van “All Star”, “Sk8ter Boi” en “Mr. Brightside” wordt gespeeld. De energie blijft hoog wanneer deze wordt opgevolgd door “What’s New Scooby Doo?” waarbij er nog een aantal shirts het publiek in worden gegooid. Het publiek houdt nog een laatste keer hun enthousiasme vast als beide Dereks het podium betreden om “Where I Belong” te zingen waarna iedereen het podium verlaat en het tijd is voor de encore.

De encore begint met “Jet Lag” en de band wordt vergezeld door de eerder nog zenuwachtige maar inmiddels ook opgewarmde AIR YEL. Halverwege de encore was het tijd voor “I’m Just a Kid”, de klassieker die eveneens een TikTok trend was een aantal jaar geleden. De bassist van State Champs versterkte de band tijdens deze hit die eindigde met de drummer die het podium in sprong om te crowdsurfen. De encore was uiteraard niet compleet zonder de akoestische emo hits “Untitled” en “Perfect” waarmee de avond op een rustige toon werd afgesloten.

Fotogalerij Simple Plan in 013. Fotograaf: Liza van der Ven.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding