Fotoverslag: Periphery in 013
Foto: Liza van de Ven

Periphery


Fotoverslag: Periphery in 013

Periphery stond op 31 januari in 013, Tilburg. DutchScene-fotograaf Liza van de Ven was erbij om een fotoverslag te maken van het concert. De Amerikaanse progressieve metalband bezocht Tilburg met Crooked Royals als supportact. Bekijk de foto’s hieronder!

De avond werd geopend door Crooked Royals, die het al enthousiaste publiek mochten opwarmen met hun progressieve metelcore. De sfeer en het tempo zat er goed in en het enthousiasme bleef er zelfs tijdens en na het rustigere “Between You And I”. Dat was maar goed ook gezien het tempo direct na het nummer weer omhoog werd geschroefd.

Het opgewarmde publiek ontving Periphery met open armen en luid geschreeuw vanaf de intro van “Dracul Gras”. Het afwisselen van kraakheldere vocals met harde uithalen die meevieren op de muziek gaat zanger Spencer Sotelo feilloos af. De aanmoediging vanuit de zaal valt niet te missen en wellicht maakt dat de vocals nog mooier. De gitaristen vermaken zich onderling misschien nog wel beter dan publiek en ze zijn dan ook consequent met elkaar aan het dansen, grappen en lopen over en weer op het podium. Aan humor is ook gedacht wanneer er na het ‘laatste’ nummer “Satelittes” eindigt met de woorden “suck my balls” en het publiek deze meermaals luidkeels herhaald tot genoegen van hunzelf en de band. Daarna was het tijd om de avond af te sluiten met een korte speech van Costello waarin hij aankondigt dat hij geen fan is van encores en dat het toch uit tijd is voor het laatste nummer. “Blood Eagle” geeft het publiek nog een laatste kans krijgt om de mosh pit in te duiken en te crowdsurfen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding