Bad Omens brengt single uit met Poppy
Foto: Bryan Kirks

Bad Omens


Bad Omens brengt single uit met Poppy

Bad Omens heeft een single uitgebracht met Poppy. De artiesten touren vanaf zaterdag door Europa en hebben nu ook samengewerkt aan nieuwe muziek. De nieuwe single draagt de titel “V.A.N” en is met bijbehorende videoclip uitgebracht.

Op zondag 4 februari staat Bad Omens samen met Poppy in een uitverkochte 013, Tilburg.

Bad Omens’ frontman Noah Sebastian heeft het nummer “V.A.N” geschreven en geproduceerd, wat de eerste indruk geeft van wat de band zal bieden op hun aankomende album, het CONCRETE FOREVER-project, ook bekend als CONCRETE JUNGLE OST. Het project is een experimentele uitbreiding van het succesvolle album ‘THE DEATH OF PEACE OF MIND’ van Bad Omens en de soundtrack van hun ‘Concrete Jungle’-stripuniversum.

“V.A.N” is een meesterwerk van industrial metal over een kunstmatige intelligentie die op een koers is gezet om de mensheid te vernietigen. Het nummer boeit de luisteraar onmiddellijk met hypnotiserende productie van Bad Omens en de engelachtige, fluisterende vocalen van Poppy, die de rol van het Concrete Jungle Universe AI-personage ‘V.A.N’ op zich neemt. Vervolgens maakt het nummer een schokkende overgang naar een krachtige aanval van hectische drums, zware gitaren en de vocalen van Poppy die evolueren van buitenaardse tonen tot agressieve kreten.

Toen Noah Sebastian werd gevraagd naar zijn benadering bij het maken van de single, legde hij uit: “Dat is een nummer dat begon met alleen de hook ‘Violence against nature’, en toen we het project opslaan met het acroniem zagen, realiseerden we ons dat het leuk zou zijn om van ‘VAN’ een naam te maken. Zo begon het konijnenhol van ideeën dat ons ertoe bracht om teksten te schrijven vanuit het perspectief van een ontspoorde kunstmatige intelligentie.”

Om het AI-concept van het nummer te benadrukken en extra visuele inspiratie te putten uit de videogame Portal, de film Ex Machina en Stranger Things, wordt het verhaal tot leven gebracht door een visueel verbluffende sciencefiction-thriller. In de mini-film, geschreven door Noah Sebastian, Poppy en Garrett Nicholson, vertolkt Poppy een synthetisch mens die gevangen wordt gehouden en onderworpen aan experimenten in een laboratorium, om uiteindelijk te ontsnappen en een moorddadige rooftocht te beginnen. Bekijk de door Garrett Nicholson en Poppy geregisseerde video hieronder.

Fans zullen “V.A.N” voor het eerst live kunnen ervaren tijdens de Europese etappe van de CONCRETE FOREVER-tour van Bad Omens met Poppy. De tour begint aanstaande vrijdag 27 januari in Berlijn en internationale fans kunnen de uitverkochte shows vanuit Keulen, Duitsland op 28 en 29 januari live volgen, exclusief op VEEPS.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding