Neck Deep – Neck Deep

Neck Deep


Neck Deep – Neck Deep

Na een eindeloze wachttijd van drie jaar is het moment eindelijk aangebroken: de Britse pop-punk band Neck Deep uit Wrexham, Wales, maakt zijn langverwachte terugkeer met het vijfde studioalbum, simpelweg getiteld “Neck Deep”. Dit album belooft niet alleen een frisse toevoeging aan hun discografie te zijn, maar markeert ook een nieuw, bruisend hoofdstuk voor de band. In tegenstelling tot hun vorige album, “All Distortions Are Intentional” uit 2020, dat zich kenmerkte door een ambitieus concept, kiest het nieuwe album voor een rauwere benadering, terug naar de roots van 2013. “We willen weer pop-punk spelen,” verklaarde Ben Barlow in een interview met Kerrang! Radio.

Vanaf het begin barst het album van de energie met overwegend krachtige nummers. “Dumbstruck, Dumbfuck” brengt zelftwijfel, onzekerheid en de complexiteit van relaties op indringende wijze naar voren. De tekst “I’m a dumbstruck, dumbfuck, head like a dump truck” weerspiegelt het innerlijke gevecht van een persoon die worstelt met zijn tekortkomingen en zichzelf niet als de ideale partner ziet. “Sort Yourself Out” suggereert vervolgens een poging om de relatie te herstellen door middel van traditionele romantische gebaren. Het daaropvolgende nummer, “This Is All My Fault”, sluit naadloos aan met teksten die het verlangen uitdrukken om de relatie te herstellen door de ‘perfecte versie’ van jezelf te creëren.

Na enkele nummers gericht op relaties en zelfreflectie, wordt het tijd voor een van de singles die Neck Deep heeft uitgebracht. “We Need More Bricks” lijkt een voortzetting van het nummer “STFU”, dat uiteindelijk het album niet heeft gehaald. Het nummer richt zich op maatschappelijke problemen, zoals protesten, immigratie en oorlog, die volgens de Britten niet serieus genoeg worden genomen door de regering. Het refrein spoort aan om je stem nuttig te maken en te laten horen in de maatschappij.

“Heartbreak Of The Century,” de eerste single die de band in februari 2023 uitbracht en die nu terugkeert op het album, het nummer vertelt het verhaal van zelfbewustzijn, depressie en berusting tijdens de worsteling met de gevolgen van een moeilijke relatie. Het uiten van intense emoties draagt bij aan het overkoepelende thema van liefdesverdriet en de uitdagingen die daarmee samen gaan.

“Go Outside!” gaat over innerlijke strijd, verlangen naar verbinding en de hoop dat iemand kan helpen om terug te keren naar een tijd waarin we meer onszelf waren. De herhaalde verzoeken in het refrein benadrukt de emotionele nood en kwetsbaarheid die velen zullen herkennen in tijden waarin ze op zoek waren naar troost.

Met “Take Me With You” volgt Neck Deep de gebruikelijke pop-punk formule van verlangen om aan je geboorteplaats te ontsnappen. Dit nummer voegt echter een nieuw element toe door het thema van ontsnapping te vermengen met het bestaan van buitenaardse wezens, een interessante twist die doet denken aan eerdere nummers van de pop-punk band Blink-182.

“They May Not Mean To (But They Do)” draait om de boodschap dat ouders zowel positieve als onbedoelde negatieve invloed kunnen uitoefenen op hun kinderen. Het refrein herhaalt deze boodschap met de zin: “They fuck you up, your parents do.” Het nummer verkent ook zelfreflectie, waarin wordt erkend dat bepaalde gedragingen en gewoonten onbewust kunnen worden overgenomen.

“It Won’t Be Like This” is één van de rustigere nummers op het album. Het reflecteert op de complexiteit van emoties en hoe moeilijk het soms is om gevoelens onder woorden te brengen. Ondanks de uitdagingen die worden beschreven, eindigt het nummer met een optimistisch bericht, waarin wordt benadrukt dat de situatie uiteindelijk zal verbeteren en dat je samen met je geliefde de moeilijkheden zal overwinnen.

“Moody Weirdo” lijkt een boodschap te zijn aan de jongere versie van jezelf. Het beschrijft een innerlijke strijd met innerlijke demonen of traumatische ervaringen, maar benadrukt het belang van kleine stappen nemen, verandering omarmen en vooral jezelf zijn. De tekst “Make way for the hurricane” voelt als een oproep om voorbereid te zijn op grote uitdagingen of veranderingen in het leven.

Neck Deep neemt je mee op een emotionele reis van zelfreflectie, relaties en maatschappelijke kwesties. Met nummers over zelftwijfel en complexe relaties evolueren ze naar onderwerpen als zelfverbetering, romantiek en maatschappelijke problemen. Liefdesverdriet en de uitdagingen van relaties worden diepgaand behandeld, terwijl andere nummers het verlangen naar ontsnapping en de invloed van je jongere zelf reflecteren. Het album varieert in thema’s door de complexiteit van menselijke emoties en groei te verkennen. Het album volgt de traditionele pop-punk sound die we van vroeger kennen, door middel van harde drums en rauwe zang waar we allemaal van houden. Kortom, “Neck Deep” biedt een diepgaande verkenning van persoonlijke en sociale thema’s met een nostalgische tint.

Kan je niet wachten om de nummers live te ervaren? Geen zorgen! Neck Deep staat op vrijdag 28 juni live op Jera On Air! Kaartjes kan je hier bemachtigen.

Beoordeling: 9/10
Releasedatum:
19 januari 2024
Label: Hopeless Records
Verkrijgbaar via: Impericon of Bol.com

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding