Complexity Fest kondigt eerste namen aan

Complexity Fest kondigt eerste namen aan

Complexity Fest heeft de eerste namen voor 2024 aangekondigd. Onder andere Plini, Night Verses, Frail Body en Squid Pisser zullen tijdens het Haarlemse festival optreden. Complexity Fest 2024 vind plaats op zaterdag 17 augustus 2024 in Patronaat, Haarlem.

In de komende maanden zal Complexity de volledige line-up bekendmaken voor hét festival gewijd aan avontuurlijke en grensverleggende muziek met een zware ondertoon. Net als voorgaande jaren zal het festival de hele middag en avond plaatsvinden in alle zalen van de Haarlemse locatie. Dit wordt de tweede zomereditie van Complexity Fest.

De kaartverkoop voor Complexity Fest start vanmiddag om 13:00 via deze link.

Debutanten en oude bekenden

Na Plini’s Nederlandse debuut in Patronaat tijdens een show gepresenteerd door Complexity in 2016, is er een speciale band ontstaan tussen de organisatie en het gitaarfenomeen uit Sydney, Australië. Op hun nieuwste EP, getiteld ‘Mirage’, brengt de band alle elementen samen die hen uniek maken: grootschalige, verhalende melodieën en instrumentale composities met hints van jazz en de kleurrijkheid van anime. Night Verses uit Los Angeles maakte indruk met hun eerste Nederlandse optreden op Complexity Fest 2020. Het instrumentale trio, bestaande uit Aric Improta (bekend van o.a. Fever333 en YouTube), Nick DePirro en Reilly Herrera, wordt misschien gemakkelijk als ‘progressieve metal’ bestempeld, maar spacerock met een focus op ritmische lagen en opeenstapeling van effectpedalen dekt de lading beter.

Screamo-band Frail Body uit Illinois komt, kort na hun debuut op Roadburn Tilburg, naar Nederland om alles figuurlijk met de grond gelijk te maken. De band speelt hoekig, snel en hard, doordrenkt van ongefilterde passie en rauwe emotie. Tussen het muzikale geweld door schijnt soms toch het licht. Op Complexity Fest komen diverse sferen en gemoedstoestanden samen, variërend van bloedserieus tot het vreemde jongetje in de klas. Het mysterieuze Squid Pisser maakt zijn Nederlandse debuut op het festival, met hardcore als basis verkennen ze territoria waar Mike Patton trots op kan zijn.

Over Complexity Fest

Naast het organiseren van diverse clubshows gedurende het jaar, zowel binnen Patronaat als op andere locaties, trekt Complexity jaarlijks bezoekers van over de hele wereld met hun eigen festival. Opgericht in 2016, heeft het platform in het verleden podium geboden aan indrukwekkende acts zoals Animals As Leaders, The Armed, Raketkanon, Otoboke Beaver en Kayo Dot. Naast het boeken van unieke internationale acts reserveert Complexity jaarlijks het eerste tijdslot op het festival voor een opkomende lokale act.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding