John Coffey geeft grootste concert tot nu toe in AFAS Live
Foto: Stanley van Heusden

John Coffey


John Coffey geeft grootste concert tot nu toe in AFAS Live

John Coffey heeft op zaterdag 16 december het grootste concert in de carrière van de band tot nu toe gegeven. De Utrechtse band maakte begin dit jaar een comeback en stond gewapend met het nieuwe album ‘FOUR’ in een goedgevulde AFAS Live.

John Coffey in AFAS Live

Na een ingelaste pauze van zeven jaar heeft John Coffey sinds hun comeback een druk jaar achter de rug. Waar het begon met een optreden in Cul de Sac, Tilburg, voor ongeveer 150 man, gaf de band daarna optredens op onder andere Bevrijdingspop Haarlem, Jera On Air en Lowlands. Als kers op de taart werden fans vandaag getrakteerd op de allergrootste headline show tot nu toe.

Frontman David Achter De Molen opent de show vanaf de barrier bij het publiek, terwijl de rest van John Coffey achter een doek verstopt staat op het podium. De band opent de avond met “SING and hope it’s out of tune” en knalt daarna gelijk door met “Broke Neck”. Vanaf het eerste moment vliegen de biertjes door het publiek en wordt er volop gecrowdsurft. John Coffey steekt de zaal aan met hun energieke riffs en pakkende songteksten.

John Coffey in AFAS Live

Dat de songteksten van John Coffey vaak pakkend zijn, betekent niet dat de nummers niet serieus zijn. Voor “No House For Thee” spreekt gitarist Alfred van Luttikhuizen het publiek toe over de ernst van de vluchtelingencrisis, die er op dit moment nog steeds is, en ontvangt daarvoor luid applaus.

Wanneer “Naaste”, een samenwerking met Broeder Dieleman, ten gehore wordt gebracht, is er tijd voor frontman David Achter de Molen en gitarist Christoffer van Teijlingen om zich te verplaatsen naar de Front of House, waar een klein podium is neergezet om “Me vs I” te spelen.

John Coffey in AFAS Live

Tijdens de show geeft de band ook aandacht aan de medewerkers van de zaal. Zo checkt de frontman of de security alles nog vol weet te houden met alle crowdsurfers, en vertelt Achter De Molen ook dat hij weet hoe het is om in AFAS Live achter de bar te staan.

Hoewel John Coffey genoeg eigen werk heeft, is er plek gemaakt voor een cover van Foo Fighters’ “White Limo” op de setlist, een nummer dat perfect in de sound van de avond past en John Coffey zeker niet misstaat.

John Coffey in AFAS Live

Met klassiekers als “Oh, Oh, Calamity” en de John Coffey-hit “Romans” wordt het einde van de avond ingeleid. Luidkeels schreeuwt het publiek “Miles To The End Of The Road We Walk” mee. Tijdens “Heart Of A Traitor” roept de band op tot de grootste circle pit in de geschiedenis van AFAS Live. De zaal gaat tijdens “STEAM WALTZ” nog één keer los, waarop de band onder luid applaus het podium verlaat.

John Coffey is terug. En hoe.

Fotogalerij John Coffey in AFAS Live

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding