The Teskey Brothers naar Ziggo Dome
Foto: Ian Laidlaw

The Teskey Brothers


The Teskey Brothers naar Ziggo Dome

De soulvolle rockformatie The Teskey Brothers keert terug naar Nederland. Op zaterdag 31 augustus 2024 zullen de twee Australische broers en hun band de grootste show op Nederlandse bodem tot nu toe geven in de Ziggo Dome te Amsterdam. Dit vormt de volgende stap in het succesverhaal van de band, die in maart 2023 tweemaal AFAS Live uitverkocht. Tickets voor het concert zijn vanaf vrijdag 3 november om 10:00 uur verkrijgbaar via www.teskeybrotherslive.nl.

De carrière van deze Australische vierkoppige band is met recht stormachtig te noemen. De groep, vernoemd naar de gebroeders Josh (zang, gitaar) en Sam Teskey (gitaar), richtte in 2008 de band op, die later werd aangevuld met bassist Brendon Love en drummer Liam Couch. Hun unieke muzikale mix van blues, southern rock en soul komt recht uit het hart, zoals te horen is op hun debuutalbum “Half Mile Harvest” uit 2017. In juni 2023 brachten ze hun derde album uit, getiteld “The Winding Way,” dat, net als hun twee voorgaande platen, kon rekenen op lovende recensies.

Maar nog meer dan hun albums oogsten The Teskey Brothers lof voor hun hartverwarmende liveshows. Op het podium komt hun tijdloze en rauwe geluid het best tot zijn recht, en de doorleefde stem van zanger Josh Teskey doet denken aan legendarische vocalisten als Otis Redding en Wilson Pickett. Het is dan ook geen verrassing dat de band talloze prijzen heeft gewonnen in hun thuisland en dat hun albums steevast de top van de hitlijsten bereiken. Daarnaast hebben ze al twee live-albums uitgebracht: “Live At The Forum” (2020) en “Live at Hamer Hall” (2021).

The Teskey Brothers in Nederland

The Teskey Brothers hebben een speciale band met Nederland, en dat gevoel is wederzijds. In 2019 trad de band voor het eerst op voor een publiek van slechts 300 mensen in het Zonnehuis in Amsterdam. Een jaar later waren ze al twee keer te zien in een uitverkocht Paradiso. Met hun gepassioneerde liveshows wisten ze ook indruk te maken op uiteenlopende festivals als Tuckerville en North Sea Jazz.

Door de coronapandemie duurde het even voordat de band terug kon keren naar Nederland. Pas in 2023 waren ze weer in ons land voor twee razendsnel uitverkochte shows in AFAS Live. Met de aankomende show op 31 augustus 2024 in Ziggo Dome zetten de broers de kroon op hun werk met hun grootste en spectaculairste show in Nederland tot nu toe. Nederland kan zich opmaken voor een avond vol soulvolle rockmuziek van wereldklasse.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding