Hey Violet tekent bij Hopeless Records, releaset single

Hey Violet


Hey Violet tekent bij Hopeless Records, releaset single

Hey Violet begint aan een nieuw hoofdstuk. Het trio uit Los Angeles heeft bekend gemaakt dat zij een platencontract hebben getekend bij Hopeless Records. Tegelijkertijd is ook de nieuwe single “i should call my friends” verschenen, die hieronder via Spotify beluisterd kan worden.

Met een online fanbase van meer dan 800.000 mensen is Hey Violet geen onbekende meer in de scene. De band werd in 2015 ontdekt door 5 Seconds Of Summer en bracht via het label van laatstgenoemde band eerder muziek uit.

“i should call my friends” is geproduceerd door John O’Callaghan van The Maine.

Rena Lovelis van Hey Violet deelt over het nummer: “i should call my friends” is een uiting van een nostalgische terugblik op de jeugd, en het nummer roept tegelijkertijd slechte gewoontes aan die ik (Rena) soms heb, zoals me isoleren en niet zoveel contact houden met mensen als ik normaal gesproken zou doen. Dit nummer is een super leuk maar scherp zelfreflecterend anthem dat een beeld schetst van een veelvoorkomende menselijke ervaring – onze behoefte aan verbinding met elkaar en compassie voor onszelf. Dit nummer raakt echt aan de worstelingen met geestelijke gezondheid en hoe dat op zichzelf iemand ongelooflijk losgekoppeld kan laten voelen. We willen luisteraars laten weten dat als je je zo voelt, je niet alleen bent.

Samenwerken met Matt en John (O’Callaghan van The Maine) was echt ongelooflijk. Leuke informatie, we waren bezig met de productie van dit nummer en noemden eigenlijk “Miles Away” en “Blame” van The Maine als referenties voor drumgeluid en de algehele sfeer van het nummer – we schromen niet om fan te zijn! Over het algemeen wilden we iets schrijven dat waarachtig is voor ons en dat het natuurlijke gevoel van ouder worden en het zien opgroeien van de mensen van wie je houdt, vastlegt. Wat betreft de opname benaderden we deze periode als een leeg canvas, maar hielden met opzet in gedachten hoe we wilden dat deze nummers en onze shows zouden voelen als we live speelden. We zijn zo enthousiast dat “i should call my friends” het eerste nummer is dat het nieuwe tijdperk inluidt, en we kunnen niet wachten tot onze fans horen wat er nog komt.”

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding