The Maine’s debuutalbum verschijnt op vinyl voor 15-jarig jubileum

The Maine


The Maine’s debuutalbum verschijnt op vinyl voor 15-jarig jubileum

Craft Recordings viert het 15-jarig jubileum van het debuutalbum van The Maine, “Can’t Stop Won’t Stop”, met een speciale heruitgave op vinyl. De release staat gepland voor 17 november en is nu beschikbaar voor pre-order. Het album uit 2008 bevat de single “Into Your Arms”, evenals fan-favorieten zoals “Everything I Ask For” en “Girls Do What They Want”.

Begin 2008 ging The Maine de studio in met producer Matt Squire (bekend van Ariana Grande, Panic! at the Disco, Taking Back Sunday) om het 12-nummerige “Can’t Stop Won’t Stop” op te nemen. Het album bood een mix van aanstekelijke hooks met meeslepende pop-punk en alt-rock riffs en zat boordevol vrolijke nummers zoals “Girls Do What They Want”, “Everything I Ask For” en “Into Your Arms”. De groep waagde zich ook aan akoestische ballades zoals “Whoever She Is” en elektronische elementen, met name in nummers zoals “You Left Me”. Het album werd afgesloten met “Count’em One, Two, Three” – een nieuwe versie van een favoriet van “Stay Up, Get Down”.

Uitgebracht in juli 2008 oogstte “Can’t Stop Won’t Stop” lof van recensenten zoals AllMusic en Absolute Punk, waarbij laatstgenoemde uitriep: “Er is gewoon te veel aan deze muziek… om van te houden,” en toevoegde: “Ik, voor mijn partij, kan niet stoppen en zal niet stoppen met luisteren naar dit album.” Alternative Press verklaarde The Maine ondertussen als een van hun “100 Bands You Need to Know in 2008.” “Can’t Stop Won’t Stop” werd ook goed ontvangen door fans, debuteerde op nummer 40 in de Billboard 200, brak door in de top 5 van de Billboard Independent Albums-chart en verkocht 12.000 exemplaren in de eerste week.

De band had ook succes tijdens hun optreden op de Warped Tour van 2008 en als voorprogramma bij acts als Good Charlotte en Boys Like Girls. In de daaropvolgende maanden bleef de populariteit van The Maine groeien, terwijl ze co-headliner waren van de Alternative Press Tour en deelnamen aan het Bamboozle Festival. Ze brachten video’s uit voor “Everything I Ask For,” “Girls Do What They Want” en “Into Your Arms”. De zomer daarna, terwijl The Maine op de Warped Tour van 2009 ging, brachten ze een deluxe editie uit van “Can’t Stop Won’t Stop”. Vandaag de dag heeft het album meer dan 100.000 exemplaren verkocht en blijft het een van hun meest populaire titels.

In de anderhalf decennium na “Can’t Stop Won’t Stop” heeft de band in totaal negen studioalbums uitgebracht, waaronder de bestseller “Black & White” (2010), “Forever Halloween” uit 2013 en “You Are OK” uit 2019, die de Billboard Indie-chart aanvoerde. Afgelopen augustus bracht The Maine hun langverwachte self-titled album uit, met de singles “Blame” en “Dose No. 2”. Volgende maand zullen ze aan een uitgebreide Noord-Amerikaanse tournee beginnen, met shows die lopen tot maart 2024.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding