Creeper deelt nieuwe single “Teenage Sacrifice”
Foto: Spinefarm Records

Creeper


Creeper deelt nieuwe single “Teenage Sacrifice”

Creeper heeft een nieuwe single uitgebracht. Het nummer heet “Teenage Sacrifice” en is afkomstig van het aankomende album ‘Sanguivore’ dat op 13 oktober 2023 verschijnt via Spinefarm Records. De single is vanaf nu overal te beluisteren.

Frontman William Von Ghould zegt: “Het nummer introduceert Mercy, de protagonist van het ‘Sanguivore’-verhaal. Ze is bedrieglijk onschuldig maar meedogenloos gewelddadig, en haar vermogen om mensen onder haar betovering te laten vallen, is slechts een indicatie dat Mercy niet is wat ze lijkt te zijn.”

“Teenage Sacrifice” is ook een nummer waarin een typisch gecompliceerd Creeper-verhaal een snufje duivelse donkere humor krijgt, dankzij de openingsregels van Von Ghould: “All my friends are digging graves and I’m giving them the shovels / I’m burning churches to the ground and making love in the rubble.” Net als de rest van het ‘Sanguivore’-album is “Teenage Sacrifice” het resultaat van de creatieve samenwerking tussen Creeper en producer Tom Dalgety (Ghost, Royal Blood, The Cult).

De bijbehorende muziekvideo, geregisseerd door Billy Howard Price en Jacek Zmarz, biedt een onheilspellende en angstaanjagende blik in de wereld van Mercy. Ze is misschien al iets langer rond dan haar tieneruiterlijk doet vermoeden… Het is een visuele voorstelling die, net als de muziek van de band, heen en weer springt tussen tijdperken, met enkele sinistere surrealistische elementen van een A24 folk-horror en een vleugje flamboyante stijl à la Hammer Horror.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding