Yellowcard – Childhood Eyes
Foto: Acacia Evans

Yellowcard


Yellowcard – Childhood Eyes

Zes jaar geleden kondigde Yellowcard aan ermee te gaan stoppen. Na het uitbrengen van een self-titled album in 2016, besloot de band een jaar later dat het genoeg was geweest. Gelukkig bleek dit afscheid, net als dat van DutchScene, niet voor altijd te zijn. Nu zijn de poppunkers uit Californië terug van weggeweest met hun nieuwe EP genaamd ‘Childhood Eyes’.

De EP opent krachtig met “Three Minutes More” waarop Pierce The Veil zanger Vic Fuentes naast frontman William Ryan Key ook zijn zangkunsten laat horen. Het klinkt gelijk alsof de band nooit weg is geweest.

Titeltrack “Childhood Eyes” gaat volgens Key over verslagen zijn, jezelf en je creatieve geest herpakken en weer doorgaan. De kenmerkende poppunk sound komt samen met de vioolpartijen van Sean Mackin nog steeds volledig tot zijn recht en is vandaag de dag nog steeds een genot om naar te luisteren.

Met “Hiding In The Light” neemt Yellowcard de luisteraar mee naar de moeilijke tijd die zanger Key heeft doorgemaakt en sleept ons vervolgens met heerlijke riffs en een krachtige vioolsolo naar de positieve kant van het leven. Het bombastische “Honest from the Jump” lijkt in mijn ogen een knipoog te zijn naar hun album ‘Lift A Sail’, dat in 2014 werd uitgebracht en past ook prima op deze EP.

De band had een missie toen ze de studio in Austin ingingen: vijf nummers opnemen die ons opnieuw verliefd zouden maken op de kenmerkende sound van Yellowcard, en dat is zeker gelukt. Ze hebben zichzelf niet opnieuw uitgevonden, maar dat is juist goed. Deze nummers zouden perfect op het in 2007 verschenen album ‘Paper Walls’ kunnen staan, wat de EP bijna nostalgisch maakt. De band levert precies wat we verwachten, en met akoestische afsluiter “The Places We’ll Go” waarop ook Chris Carrabba van Dashboard Confessional een verschijning maakt misschien zelfs een beetje meer.

Beoordeling: 8,5/10

Releasedatum: 21 juli 2023
Label: Rude/Equal Vision
Verkrijgbaar via: Rude Records

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding