Chef’Special in de Oosterpoort

ChefSpecial


Chef’Special in de Oosterpoort

Afgelopen week stond er een bijzondere show op het programma. Het was namelijk de afsluiting van een succesvolle reeks Amigo clubshows van het Haarlemse Chef’Special. Buiten dat om was het ook de laatste show die door DutchScene zal worden voorzien van een review. Onlangs viel namelijk op de site te lezen dat na een periode van 10 mooie jaren er een eind zal komen aan DutchScene.

In het voorprogramma deze avond staat David Benjamin. De singer-songwriter maakt indruk door alleen met een gitaar de bühne op te stappen. Zijn soms klungelige presentatie komt oprecht over en maakt de beste man kwetsbaar, maar ook tastbaar. De nummers klinken lekker in het gehoor. Hit “Friends” doet het goed en ook de akoestisch vertolking van “Crazy” is niet verkeerd. David beschikt over een prima stem en met zijn soms zomerse gitaar spel warmt hij de zaal goed op.

Vervolgens is het aan Chef’Special om de avond af te sluiten. In de stampvolle zaal wordt een intro ingezet op de grote LED-schermen waarna de band aftrapt met “Because I Love You”.  Een uiterst sterke opening waarmee de toon gelijk wordt gezet. Het laatste album Amigo werd goed ontvangen en de singles “Amigo” en “Try Again” leverden een gouden plaat op. Verder mochten de mannen in 2016 met niemand minder dan Twenty One Pilots mee op arena tour door Amerika. Dit is ook terug te horen op hun laatste plaat, want daarop is zeker te horen dat het duo inspiratie heeft gegeven.

Bijzonder is de mix van stijlen te noemen in de muziek van Chef’Special. Van dance, reggae tot rap en alles daartussen laat de band horen tijdens hun wel doordachte set. De eerder genoemde tracks “Amigo” en “Try Again” komen natuurlijk voorbij. Maar ook kleinere liedjes als “On Shoulders” en “Nicotine” komen goed uit verf en laten de diversiteit horen. Dat geldt ook voor “Biggest Monkey” waarbij de band wordt ondersteund door een blazerssectie.

Verder beschikt Chef’Special over een ideale frontman. Zonder problemen brengt hij de zaal in extase met zijn energie. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over een karakteristieke stem waarmee hij laat horen zowel een rapper te zijn als een zanger. Niet voor niets is Joshua Nolet de gevierde man. Met zijn ode aan zijn overleden vader tijdens “In Your Arms” laat hij zich ook van zijn gevoelige kant zien. Overigens moet de rest van de band niet vergeten worden. De band speelt strak en gitarist Guido Joseph laat tegen het einde van de set horen een begenadigd solist te zijn die verder voornamelijk in dienst van de totaal sound speelt. Zowel de visuals op de LED-schermen als de verdere lichtshow dragen bij aan het complete plaatje. Over alles is nagedacht en daardoor ontstaat er iets magisch in de zaal. Er zijn namelijk niet veel shows waarbij de complete tribune ook is gaan staan om het feest mee te vieren.

Chef’Special heeft vanavond bewezen dat ze meester zijn in het neerzetten van een opzwepende show waarbij ze stiekem hebben laten zien op dit moment de beste band van Nederland te zijn.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding