Quiet Hollers in Simplon

Quiet Hollers in Simplon

Afgelopen vrijdag stonden de mannen van Quiet Hollers uit Louisville, Kentucky in Simplon te Groningen. In de gemoedelijke club stond Electric Company in het voorprogramma.

In de kleine zaal moet het gaan gebeuren deze avond. Aan Electric Company is het, rond 21:00 uur, om het spits af te bijten. De psychedelische indie pop van het Utrechtse gezelschap ligt lekker in het gehoor. Frontman Zac Chapman houdt het zeer uiteenlopende groepje muzikanten goed bijeen met zijn vriendelijke houding. Daarnaast beschikt hij over een prima stemgeluid en zijn Engelse roots helpen daarin goed mee. Helaas is het geluid niet helemaal geweldig afgestemd waardoor de verschillende partijen niet helemaal goed over komen. Buiten dat om is de band een degelijke opwarmer.

Daarna is het tijd voor de hoofdact van de avond. De band rondom zanger/gitarist Shadwick Wilde lijkt vooral in Europa populair te zijn. De doordachte, soms melancholische, muziek bevat heel wat verschillende invalshoeken. Zo wordt er een combinatie van indie-rock, alternatieve country, rootsmuziek en her en der wat post punk gecreëerd door dit vijftal. De band laat kenmerken horen van bijvoorbeeld The National en Band Of Horses. Afgelopen juli werd de nieuwste plaat  Amen Breaks  uitgebracht. Vooral violist Aaron West zorgt voor een interessante toevoeging in de overall sound.

De band speelt een gevarieerde set uit hun vier albums tellende repertoire. Tracks als: “The Path”, “Aviator Shades”, “Broken Guitar” en “Departure” laten het afwisselende geluid van de band op een perfecte manier horen. Drummer Dave Chale slaat er vanavond strak op los en de heren ogen alsof ze er veel plezier in hebben. Daarnaast komt het oprecht over wanneer de aanwezige bezoekers worden bedankt. Shadwick Wilde is een charismatische frontman met een sterke presentatie en dito stem. Hij kan liedjes in rust brengen, maar kan ook uit zijn plaat gaan wanneer de muziek daar om vraagt. Vanwege een gebroken been zit  Aaron West zijn viool te bespelen op een soort van rollator. Niets lijkt een uitstekende avond muziek in de weg te staan. Echter denkt de geluidsman van dienst daar totaal anders over. Werkelijk geen enkel moment deze show is het geluid optimaal. De monitors op het podium lijken wel goed afgestemd. Echter in de zaal klinkt het niet best, waardoor de gitaarlijnen helemaal niet hoorbaar zijn. Dat is uitermate zonde, want juist die partijen zorgen voor een herkenbare basis in vele nummers.

Over het geheel gezien bleek deze avond maar weer dat de afstemming van het geluid het belangrijkste element is om een goede concert ervaring te creëren. Quiet Hollers gaf alles wat ze hadden en deden dat met enthousiasme. Ook het aanwezige publiek reageerde positief. Toch kwam het geheel niet volledig over zoals dat op de albums van de groep wel gebeurd. Vele toets, viool en gitaar partijen vielen weg in de mix en dat was een behoorlijke aderlating. Het is dan ook te hopen dat de persoon in kwestie voorlopig niet meer aan de knoppen zal verschijnen. Wel blijft Quiet Hollers een band die absoluut de moeite waard is.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding