Mooon in Gebr. de Nobel

Mooon in Gebr. de Nobel

Retro uitziende instrumenten, dito kapsels, brillen en kleding. De zanger van de openingsact heeft een schattige heupswing. Het design op de totebags bij de merch laat zich vergelijken met de poster van The Ramones’ Rock-’n-roll Highschool. Zelden in mijn ervaring als recensent stonden notities zo vol met het visuele aspect bij een show. Of dit iets zegt over de prioriteiten of juist over de toewijding van beide bands die vanavond op het affiche staan, zal uit de show moeten blijken.

Het opener The Stangs voegt de muziek bij de looks. Dit Haags viertal haalt inspiratie vooral van bands uit de jaren zestig, met name The Beatles en The Doors, maar heeft ook raakvlakken met hedendaagse acts die ook hun inspiratie uit de 60s halen, zoals Alvvays en Ghost. Dat deze laatste twee vergelijkingspunten ver bij elkaar vandaan liggen, was tijdens de set ook te merken. Ongemakkelijke praatjes tijdens het voortdurende stemmen halen flink de vaart uit de show. Pas tijdens de laatste vier songs, als deze Hagenaren vloeiend door kunnen spelen, komen zij en de zaal pas echt los.

De hoofd act Mooon is bezig met een clubtour om hun pas uitgebrachte debuutplaat te promoten. Denk aan alle sub-genres uit de jaren zestig waar je ‘rock’ achter kan plakken: psychedelic, blues, surf etc., dan heb je een idee met welke ingrediënten Mooon’s Brew gebrouwen is. Live resulteert dit in vermakelijke solo’s, wat soms tegen speelse jamsessie sferen aanligt.

Dit Brabants drietal laat er geen gras over groeien. Uiteraard moet de hoofd act ook weleens instrumenten stemmen, maar in plaats van ongemakkelijke praatjes trakteren ze op het nog wat schuchtere en magere publiek op een drumsolo, waarna ze weer vloeiend overgaan in de volgende track. Het geluid is nogal wisselvallig, soms zou de band baat kunnen hebben met een extra gitarist om het geluid wat op te vullen, soms is het gewoon een kwestie van de bas of zang wat in verhouding net te hard staat.

Uiteindelijk zullen de technische problemen niet in staat zijn om het speelplezier te bederven, en de in beperkte mate aanwezige bezoekers drinken er nog een biertje op en knikken goedkeurend met de band mee. En wat de looks betreft, het kan pretentieus genoemd worden, maar beide bands weten wel hoe de uitstraling de muziek kan ondersteunen, wat vanavond voor een prima show zorgt.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding