Jett Rebel in De Oosterpoort

Jett Rebel in De Oosterpoort

Afgelopen vrijdag stond Jett Rebel met zijn ‘Super Pop Tour’ in de Oosterpoort te Groningen. De komende weken zal hij met deze reprise tour langs de Nederlandse zalen trekken. Vanwege het enorme succes van de eerste shows werden er nog eens elf aan de agenda toegevoegd.

De zaal is vanavond niet uitverkocht, maar gezellig druk is het wel. Na een niet serieus te nemen voorprogramma is het aan Jett Rebel, eigenlijk Jelte Tuinstra, en zijn gevolg om rond 20:45 het podium te betreden. Allen gehuld in het wit in combinatie met een uitgedachte (blacklight) lichtshow zorgt voor een verrassend effect. Daarnaast heeft de zanger en multi-instrumentalist een bezoek aan de kapper gebracht, want de lange haren zijn vervangen door een korte coupe. Jett Rebel heeft in de, relatief korte, periode die hij actief is al heel wat neergezet. Vele albums waaronder Hits For Kids, Truck en Super Pop bracht hij al uit en trok daarmee regelmatig langs vele pop podia. Afgelopen februari gaf hij nog een show in Ahoy Rotterdam waarin zijn hele discografie aan bod kwam.

Vanaf het eerste nummer is het duidelijk dat Jett Rebel zich geen moment gaat storen aan het feit dat de zaal niet tot de nok toe gevuld is. Het gaat hem om muziek maken en om een feestje te bouwen met het publiek dat wel de moeite heeft genomen om naar de Oosterpoort te komen. Samen met zijn nieuwe band maken ze er met zijn vijven vanaf de eerste minuut een muzikale trip van waar je U tegen zegt. Er wordt strak gespeeld en men is volledig op elkaar ingespeeld. Jett zelf blijft de leider tijdens de show en geeft precies aan wanneer er gas gegeven moet worden. Het lijkt dan ook of Jett stabieler is dan in zijn begin periode zoals we konden zien in de documentaire “Who The Fuck Is Jett Rebbel”.

De entertainer pur sang spreekt vanavond zowel het mannelijke als vrouwelijke publiek feilloos aan met zijn moves en enthousiaste podium presentatie. Gedurende de show komen de heupen goed los bij het publiek en wanneer mister Rebel zich in het publiek gaat bevinden is het feest helemaal compleet. De show zit erg goed in elkaar met nummers uit zijn hele repertoire waardoor het alle kanten op schiet. Van dreampop, country (&western) tot bluesy rock, werkelijk geen style is deze man te gek waardoor hij alles voorbij laat komen. Verder is vanavond goed te horen dat Jett Rebel over een prima strot beschikt die het moeiteloos volhoudt. Knap is het dan ook wanneer hij ook zonder problemen zijn gitaar laat gillen in de zaal samen met de noten van zijn stem. Tracks als: “All The Way”, “Tonight” en “Pineapple Morning” passeren de revue.

Na het slot akkoord kan gezegd worden dat het drie uur durende concert werkelijk geen enkel moment heeft verveeld. Jett Rebel en zijn band hebben een weergaloze show neergezet waarbij de spanningsboog goed gespannen bleef door een uitgebalanceerde set. Naast zijn muzikaliteit staat Jett Rebel natuurlijk ook bekend om zijn componeer, produceer en arrangeer kwaliteiten. Kortom een duizendpoot die vanavond heeft laten zien dat hij live ook als een huis blijft staan. We kunnen dan ook niets anders dan deze man koesteren.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding