Stray From the Path in Dynamo

Stray From the Path in Dynamo

In het politieke mijnenveld van 2017 zijn er bands nodig die de problemen aan de tand voelen. Op woensdag 11 Oktober was het dan ook zover: een hardcorefeestje met de politiek geëngageerde rap-metal van Stray From the Path, die de mannen van Renounced, de post-hardcore van Capsize en de snoeiharde hardcore van Obey the Brave met zich mee hadden genomen. Een treat for the ear voor hardcore liefhebbers, die naar lieve lust konden moshen, circle-pitten en stagediven. En als kers op de taart werden er buiten de grote zaal ook nog veganistische gebakjes verkocht. Een recept voor een goede avond?

De avond begint met Renounced, een band die vrij onbekend lijkt te zijn in het hardcore genre. Met twee albums in hun zak moeten ze zich bewijzen aan een halflege zaal, een moeilijk begin van de avond. Hoewel de instrumenten en screams strak klinken, lijken de Amerikanen het publiek niet mee te krijgen in hun enthousiasme. Er word meerdere keren gevraagd om een moshpit, die dan even gevormd wordt, maar na een paar seconden weer uitsterft. Het spits afbijten op een avond als deze is dan ook moeilijk.

De tweede band in deze killer line-up zijn de mannen van Capsize, een post-hardcore band die in 2014 naam maakte met de plaat The Angst in My Veins. Zo gauw de band hun eerste nummer begint, lijkt er herkenning te ontstaan bij het publiek, met de grootste fans op de allereerste rij. Er wordt luid meegebruld met de metalcore-achtige nummers. Hoewel de fans het duidelijk naar hun zin lijken te hebben, staat de band niet zo sterk op het podium. Het spelen lijkt af en toe onzeker, met drummer Andrew Tamayo die zich ontzettend lijkt in te spannen. De clean vocals van zanger Daniel Wand zijn er net wat te vaak naast, maar zijn screams maken dit enigszins goed. Over het algemeen een middelmatige performance van een band die goed bekend staat.

Net voordat de Canadezen van Obey the Brave beginnen, loopt de grote zaal van Dynamo enigzins vol. Mensen lijken deze band goed te kennen en er blijkt niets meer waar te zijn wanneer de band hun eerste nummer inzet. Nummers van het allernieuwste album Mad Season worden moeiteloos afgewisseld met oudere nummers, fans hebben dan ook 3 jaar moeten wachten op dit album. De mannen spelen strak, met snoeiharde screams van frontman Alex Erian. Een waardige opwarmer voor de headliner van de avond.

Wanneer de laatste band van de avond het podium opkomt staat de zaal helemaal vol. Deze ontploft wanneer de New Yorkers van Stray From the Path hun eerste nummer inzetten, die tevens het openingsnummer is van hun allernieuwste album Only Death Is Real: “The Opening Move”. Hoewel het album pas vorige maand uit is gekomen, lijken de fans al ieder woord mee te kunnen schreeuwen. De mannen schakelen naadloos over naar het tweede nummer en spelen zo succesvol door, totdat frontman Andrew “Drew York” Dijorio het geweld stopt om de band voor te stellen en te benadrukken dat alles en iedereen welkom is bij deze show, behalve een ding: racisme. Met dit statement zetten ze het nummer “Goodnight Alt-Right” in, wat meteen het grote hoogtepunt van de set vormt. Het gehele publiek schreeuwt ieder woord vol overtuiging mee.

Bij het publiek lijken oude nummers zoals “Black Friday” net zo populair als nieuwere nummers van het laatste album en voorganger daarvan Subliminal Criminals. Bij het nummer “All Day & A Night” wordt iemand uit het publiek het podium opgehaald om de guest vocals die op dit nummer te horen zijn, van Bryan Garris, in te vullen. Een overtuigende guest performance waar de crowd wild van wordt. De band sluit hun set succesvol af met het titelnummer van het laatste album genaamd “Only Death Is Real”, een waardige afsluiter van een knallende performance in de grote zaal van Dynamo.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding