Alter Bridge in De Oosterpoort

Alter Bridge in De Oosterpoort

Afgelopen woensdag stond de hardrock band Alter Bridge in Groningen ter promotie van hun laatste album, The Last Hero. 

In het voorprogramma vanavond staat As Lions uit London, Engeland. De band die in 2015 opgericht is door een aantal leden van Rise To Remain heeft ondertussen één album gebracht onder de noemer van Selfish Age met single “Aftermath”. De band combineert de stylen rock, metal en alternatief en zijn druk bezig met zichzelf te promoten door met bands als Alter Bridge, Trivium en Five Finger Death Punch te toeren. Deze avond ligt het totaal niet aan de inzet van een ieder. Met name zanger Austin Dickinson probeert er een feest van te maken. Helaas blijft een lang durende enthousiaste reactie van het publiek uit. Mede door de matige mix van het geluid is het vooral een bak herrie waaruit weinig valt te definiëren. Daarnaast is, ondanks de inzet, de presentatie wat gemaakt en zijn de gezamenlijke headbang momenten wel erg ingestudeerd.

Vervolgens is het tijd voor dé band van deze avond. Met een aantal ex-leden van Creed en zanger/gitarist Myles Kennedy werd de Amerikaanse powerhouse rock band met metal invloeden opgericht in Orlando. De band staat bekend om hun heavy geluid met daarnaast ruimte voor sterke solo’s. Zowel Myles als gitarist Mark Tremonti beheersen hun instrument met speels gemak. Daarnaast staat de zanger bekend om zijn karakteristieke stem met een zowel een breed als hoog bereik. Naast zijn werk met Alter Bridge is hij ook te zien als leadzanger bij het soloproject van gitarist Slash (Guns N’ Roses). Met opvolger The Last Hero probeerde de band een beter album af te leveren dan het positief bekritiseerde Fortress uit 2014.

Alter Bridge trapt hun set af met “Come To Life”, afkomstig van Blackbird, en zet daarmee een stevige basis neer voor de rest van de avond. Daarna is het tijd voor “Farther Than The Sun”, “Adicted To Pain” en “Ghost of Days Gone By”. Opvallend is dat de band een afwisselende set speelt uit hun hele discografie en zich niet volledig focust op het nieuwe werk. Verder is er ook ruimte voor de akoestische tracks “Watch Over You” en “In Loving Memory” wat zorgt voor een rust moment in de beukende set. Juist in deze nummers komen de vocale kwaliteiten nog beter tot hun recht en is goed te horen waarom Myles Kennedy aan de top staat als het over rock zangers gaat. Het gemak waarmee hij zingt is werkelijk ongelooflijk. Daar waar andere zangers nog wel eens hun stem kwijt raken na jaren van gebruik lijkt Myles de stembanden goed te onderhouden wat hem een uitstekende professional maakt.

Met  “Isolation”, “Blackbird” en “Open Your Eyes” wordt het vuur nog weer eens goed aangewakkerd. Daarna is het tijdens de toegift tijd voor een nieuwe track, “Show Me A Leader”, waarin de band al hun sterke elementen laat horen. Na een heuse gitaar battle tussen Mark en Myles wordt er besloten met “Rise Today”. Alter Bridge  heeft deze avond laten zien in geweldige vorm te verkeren. De muzikaliteit en professionaliteit spat er vanaf en dat is een verademing. Daarmee oogt de band ontspannen en  is er ook geen overdreven podium presentatie nodig om te kunnen overtuigen. Natuurlijk vallen de vrouwen voor de lange manen van frontman Kennedy, maar de armen bij de mannen gaan net zo makkelijk de lucht in wanneer hij even vraagt om participatie. Totale controle en ruimte voor muzikale vrijheid maakt Alter Bridge een top formatie waarbij het publiek als winnaar de zaal verlaat.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding