Lights – Skin & Earth

LIGHTS


Lights – Skin & Earth

Skin and Earth is misschien wel een van de meest ambitieuze albums van 2017. Valerie ‘Lights’ Poxleitner heeft namelijk naast een creatief conceptalbum over het overleven in en post apocalyptisch wereld, ook een bijbehorende reeks stripboeken geschreven en getekend. Onder de liefhebbers hebben de comics zichzelf al bewezen, nu is het aan de plaat om te laten zien of Lights niet per ongeluk toch te veel hooi op haar vork heeft genomen.

Net als veel van haar collega’s in het genre, volgt de synthpop van Lights de trend van minimalistische moderne R&B en hiphop invloeden. Ondanks het avontuurlijke overkoepelende thema, staan er dus nauwelijks muzikale risico’s op de plaat. Erg is dit trouwens nergens. De pakkende popliedjes worden zo nu en dan vermengd met wat (tropical) house en dance om de dansbaarheid wat op te krikken, en het werkt allemaal prima.

Gedurende de plaat schommelt deze Canadese zangeres tussen souplesse en overdreven. “Savage”, met diens grote en galmende refreinen en ietwat kitsch gitaarriff, schaart zich onder deze laatste categorie. Ondertussen openbaart “Kicks” zich dankzij de aanstekelijke melodieën en golvende beats als een moeiteloos hoogtepunt op het album. Uiteraard is de glasheldere stem van Valerie een constante wat nergens tegenvalt.

Ook zonder de comics gelezen te hebben, is de verhaallijn aan de hand van de lyrics makkelijk te raden. Het nemen van risico’s (“Skydiving”), jezelf herontdekken na het einde van een relatie (“We Were Here”) en vasthouden aan je idealen (“Almost Had Me”) zijn eenvoudig toepasbaar in een stripboek, maar Skin & Earth spreekt het meest tot de verbeelding als de interpretatie minder voor de hand ligt. Natuurlijk, “Savage” kan gaan over problemen in een relatie, maar wat nou als er letterlijk een stel barbaren het lichaam van jouw geliefde op proberen eten?

Beoordeling: 7

Zo nu en dan is het veel van hetzelfde en echte hits ontbreken, maar Skin & Earth is in verdere aspecten gewoon een prima, wat zich makkelijk kan meten aan eerder materiaal van deze zangeres. Het is te merken dat er bij dit project sprake is van verdeelde aandacht, maar niet op een manier wat Lights niet aankan.

Releasedatum: 22 september 2017
Label: Universal
Verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:

 1. Intro
 2. Skydiving
 3. Until the Light
 4. Savage
 5. New Fears
 6. Morphine
 7. We Were Here
 8. Kicks
 9. Giants
 10. Moonshine
 11. Interlude
 12. Magnetic Field
 13. Fight Club
 14. Almost Had Me
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding