Milk Teeth – Be Nice EP

Milk Teeth


Milk Teeth – Be Nice EP

Maak kennis met Milk Teeth. In het live-circuit heeft dit charismatische viertal al bewezen de moeite waard te zijn, mede dankzij openingsposities voor Creeper en Against Me, maar hun studiowerk is tot nu toe nog altijd onder de oppervlakte gebleven. Na het uitbrengen van hun debuutalbum in 2016, is het aan deze EP om de verwachtingen voor een nieuwe langspeler op te bouwen, en om te laten zien welke mentaliteit de band hun energie geeft: Be Nice or Go Away.

Deze vier nummers worden aangevoerd door de opbeurende poppunk hit “Owning Your Okayness”, waarin zangeres en bassiste Becky Blomfeld haar verfijnde gevoel voor melodie laat horen. Opvolger “Prism” klinkt lang zo vrolijk niet, maar maakt qua stijl geen bokkensprongen. “Fight Skirt” markeert het hoogtepunt op de EP, mede dankzij de inspiratie van ouderwetse hardcore-punk en de screams van gitarist Billy Hutton die de song een extra laag geven. Met “Hibernate” heeft de band wat raakvlakken met emo, om de track vervolgens slim op te bouwen tot de vertrouwde poppunk sound met duet-vocalen.

De teksten zijn wat je kan verwachten van een poppunk band. “Owning Your Okayness” gaat bijvoorbeeld over een ongezonde relatie. Waar Milk Teeth echter een uitzondering creëert, is dat het niet mooier wordt gemaakt dan het is. Als Becky zich angstig en ongemakkelijk voelt, noemt ze het gewoon ‘anxiety’, zonder het gebruik van een over romantische metafoor.

Eerlijk gezegd had ik gehoopt dat “Be Nice or Go Away” een sociaal-politieke insteek zou hebben, in plaats van dat verschrikkelijke ex-vriendjes verteld worden hun biezen te pakken. Desalniettemin, laat Milk Teeth muzikaal zien te weten waar ze mee bezig zijn. Wie weet tot welke hoogtes ze in de toekomst nog kunnen komen.

Releasedatum: 28 juli 2017
Label: Roadrunner Records
Verkrijgbaar via: Itunes


Tracklist:

  1. Owning Your Okayness
  2. Prism
  3. Fight Skirt
  4. Hibernate
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding