Royal Blood – How Did We Get So Dark?

Royal Blood – How Did We Get So Dark?

Er zijn niet veel bands die de jongens van Royal Blood hun snelle groei na doen. Binnen een jaar schoten Mike Kerr en Ben Thatcher dankzij hun droomdebuut naar de internationale hoofdpodia Maar ja, probeer met zo een opgehypete reputatie de hoge verwachtingen voor een tweede album maar eens waar te maken.

Een eerste idee was om de zaken volledig anders aan te pakken. Dit Britse duo wilde voor de opvolger van hun titelloze debuut een draai van 180 graden maken om de fans en critici scherp te houden. In de praktijk werkte dit net even anders. De halve draai werd een hele, en het enige wat scherp werd gehouden, zijn de retestrakke riffs van Kerr en de fills Thatcher.

Het moge duidelijk zijn dat de jongens het succes van hun eerste album met hun tweede willen voortzetten, door de stijl simpelweg exact hetzelfde te houden. Goed nieuws voor de liefhebbers dus. De songs zijn nog steeds even catchy, het duo klinkt nog steeds als een vijfkoppige band, de jongens spelen nog altijd even strak, en de knallende drums en krakende riffs voelen opnieuw als een brutale schop tegen de schenen.

Wat meer dan voorheen opvalt, is dat het tempo ook echt elke keer hetzelfde is. Het meer vuisten in de lucht dan echt mosh-pit materiaal kan de jongens live weleens tegen gaan staan, maar vanuit de studio werkt het prima. Dit zorgt wel een wat duistere sfeer die de albumtitel dan weer rechtvaardigt. Mike Kerr’s teksten over zijn recente break-up draagt hier ook aan bij.

Beoordeling: 6

Om de titel van wat ouder Royal Blood erbij te betrekken, Royal Blood riskeert met hun tweede album het oordeel “One Trick Pony” op gestempeld te krijgen. De rock-’n-roll hits waar How Did We Get So Dark? vol mee staat, zijn van dezelfde hoge kwaliteit als diens voorgangers, maar we hadden toch wat meer verwacht dan een regelrechte kopie.

Releasedatum: 16 juni 2017
Label: Warner Music
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

  1. How Did We Get So Dark?
  2. Lights Out
  3. I Only Lie When I Love You
  4. She’s Creeping
  5. Look Like You Know
  6. Where Are You Now
  7. Don’t Tell
  8. Hook, Line & Sinker
  9. Hole In Your Heart
  10. Sleep
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding