Halsey – Hopeless Fountain Kingdom

Halsey – Hopeless Fountain Kingdom

Heel verrassend is het niet, dat Halsey haar tweede album af trapt met de eerste verzen van Romeo & Juliet. Ondanks de hitjes die links om of rechts om wel een weg naar de radio vinden, is de zangeres vastberaden om wat diepgang in haar tracks te stoppen. Net zoals Baz Luhrmann dat twintig jaar geleden deed, geeft Halsey de Shakespeare klassieker een facelift wat geresulteerd heeft in het ambitieuze conceptalbum Hopeless Fountain Kingdom.

Net als op haar debuut, maakt Halsey duistere, maar catchy synthpop. In het proces doet ze er alles aan om maar niet herinnerd te worden als ‘de gastartiest van dat ene Chainsmokers nummer’ en dit gaat haar soepeltjes af. Ondanks de duidelijke stempel die artiesten als Sia en The Weeknd op de nummers hebben achtergelaten, voelt de pop van Halsey authentiek genoeg aan om te bewijzen dat ze haar tweede album niet aan het eerste onder doet.

De eerste zinnen mogen dan rechtstreeks uit 1597 komen, het verhaal is zo aangepast dat het daadwerkelijk bij de persoon Ashley Nicolette Frangipane past. Zo zijn er, naast de songs over typisch ongezonde R+J-relaties, ook diverse nummers over break-ups te vinden. Om de romantiek (en Halsey’s biseksualiteit) te onderstrepen wordt in “Strangers” de hulp van Fifth Harmonys Lauren Jauregui ingeschakeld, met een nummer waarin twee vrouwen het verlangen naar elkaar bezingen.

Nadat de 22-jarige zangeres hopeless fountain kingdom succesvol tot een coherent geheel heeft kunnen maken, had ze blijkbaar nog tijd over om te focussen op de hitjes. Vooruitgesnelde single “Now or Never” heeft niks te klagen over Airplay, en dat is dan nog een van de minst interessantste tracks. Tussen veel dertien in een dozijn pop en alle verplichte nummertjes als een pianoballad, staan ook echt vermakelijke nummers als het heerlijk melodramatische “Heaven in Hiding” en het met baroque flirtende “Walls Could Talk”.

Beoordeling: 8.5

Niet elk nummer op HFK is even iconisch als die op voorganger Badlands, maar dat wil niet zeggen dat Halsey aan kwaliteit heeft ingeleverd. Hopeless fountain kingdom heeft de hits en een goeie gooi naar wat diepgang, dankzij een artiest die ondanks de invloed van anderen, compromisloos haar eigen ding doet.

Releasedatum: 2 juni 2017
Label: Astralwerks
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

  1. The Prologue
  2. 100 Letters
  3. Eyes Closed
  4. Heaven In Hiding
  5. Alone
  6. Now Or Never
  7. Sorry
  8. Good Mourning
  9. Lie (feat. Quavo)
  10. Walls Could Talk
  11. Bad At Love
  12. Don’t Play
  13. Strangers (feat. Lauren Jauregui)
  14. Angel On Fire
  15. Devil In Me
  16. Hopeless (feat. Cashmere Cat)
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding