All Time Low – Last Young Renegade

All Time Low


All Time Low – Last Young Renegade

In de ogen van de critici heeft All Time Low allang hun geloofwaardigheid verloren. De band lijkt per album van platenmaatschappij te wisselen en de sound waar ze ooit mee doorbraken is ver te zoeken. Nu, tien jaar na hun Magnum Opus So Wrong It’s Right, komt de band met hun zevende langspeler, Last Young Renegade, om te bewijzen waarom ze na al die tijd en stijlwijzingen zichzelf nog steeds een van de grootste bands in de scene mogen noemen.

Het antwoord lijkt simpel: All Time Low doet het goed omdat ze met de stroom mee gaan. Al sinds de heren in 2009 met “Weightless” zijn doorgebroken tot de mainstream, is de pop een steeds prominentere rol gaan spelen. En niet onverdienstelijk. Op Last Young Renegade is de band duidelijk beter geworden in het maken van pop-tracks. Iets wat hoorbaar is in een titeltrack die zich laat vergelijken met Walk The Moon’s “Shut up and Dance” en lead single “Dirty Laundry” met een bijna trap-achtige break.

De plaat als geheel heeft weliswaar weinig meer met rock ’n’ roll te maken, maar de ouderwetse poppunk wordt nog steeds vertegenwoordigd. Dit keer door het opzwepende “Nice2KnoU”. Het enige wat dit echter over de ATL van vandaag de dag zegt, is dat ze met de tijd mee gegaan zijn. Naast eerdergenoemde pop invloeden, kijkt de band ook naar de omvang van hun fan schare. Het viertal weet dat ze makkelijk de AFAS Live kunnen uitverkopen, dus komen in o.a. “Life Of The Party” alvast refreintjes van stadion formaat om de hoek kijken.

Gelukkig komt het puberale gedrag wat de band er tijdens concerten nog weleens op na wil laten, en wat op So Wrong It’s Right de boventoon voerde, op dit album niet terug. Een break-up song hier, een nummertje over onzekerheden daar, misschien één track over een one-night-stand, maar dat was het wel.

Het hoogtepunt van de plaat is zonder twijfel de verfrissende samenwerking met het Canadese synthpop duo Tegan & Sara. De stemmen van de tweeling vullen die van Alex verbazend goed aan. Daarbij is, misschien dankzij de expertise van de zusjes, de kwaliteit van All Time Low’s variant op synthpop tijdens “Ground Control” op haar hoogst.

Beoordeling: 7

Net als labelmaatjes Paramore vorige maand, laat All Time Low weten klaar te zijn met die toch wat gedateerde poppunk sound, al zij het resultaat niet half zo indrukwekkend. De band kijkt op Last Young Renegade niet naar het verleden, maar naar het heden, welke sound er nu populair is, en de toekomst, welke zalen ze in de komende jaren met fans kunnen vullen. Muzikaal is niet alles heel spectaculair, maar dit album is des te meer een strategisch gezette stap om All Time Low hun toppositie te laten behouden

Releasedatum: 2 juni 2017
Label: Fueled By Ramen
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:

  1. Last Young Renegade
  2. Drugs & Candy
  3. Dirty Laundry
  4. Good Times
  5. Nice2KnoU
  6. Life Of The Party
  7. Nightmares
  8. Dark Side Of Your Room
  9. Ground Control (feat. Tegan and Sara)
  10. Afterglow
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding