Leden van Architects hadden vroeger voor de grap een death metal band

Architects


Leden van Architects hadden vroeger voor de grap een death metal band

Dan Searle, drummer van de Britse metalcore band Architects, heeft op Twitter enkele tweets naar buiten gebracht waarin hij vertelt dat hij in de vroege jaren van Architects samen met zijn broer Tom Searle een death metal sideproject had. Deze band, genaamd Severely Burnt Face (verkeerd gespeld in het logo van de band), werd opgericht rond de tijd voor de release van het album Hollow Crown, waarmee Architects doorbrak.

De drummer vertelt dat Severely Burnt Face een Amerikaanse vocalist had, genaamd Benny Brutal, die het tweetal vond tijdens het bekijken van pig squeal tutorials op YouTube.

Naar aanleiding van deze tweets is ontdekt dat de originele MySpace-pagina van de band nog steeds actief is, waarop de track “Inhuman Secretion” te vinden is. Beluister deze track hieronder.

Inhuman Secretion from Severely Burnt Face on Myspace.

Een toekomst voor Severely Burnt Face is meer dan uitgesloten. In een eerder interview met BBC Radio 1’s Daniel Carter vertelde de drummer dat de band wel al bezig was met het schrijven van nieuw materiaal voor Architects. Delen hiervan waren al geschreven door gitarist Tom Searle voordat hij overleed in augustus 2016. Ongeveer een jaar geleden bracht de band het album All Our Gods Have Abandoned Us uit. Beluister de single “Gravity” hieronder en zoek de verschillen.

Architects speelt op 23 juni tijdens het Jera On Air-festival in Ysselsteyn. In augustus is de band te vinden op Lowlands.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding