Meet: Take No Prisoners

Meet: Take No Prisoners

Vanuit het grote Amsterdam komt sinds 2016 de nieuwe post-hardcore band Take No Prisoners. Het vijftal heeft na al een jaar bezig te zijn met shows en het schrijven van muziek de eerste grote stap in de buitenwereld gezet met een aankomende EP. Deze debuut-EP, genaamd Man Made Mountain, brengen ze op 2 juni pas uit, maar de track “Our Youngest” is vanaf nu al te beluisteren. We spraken de band over het nieuwe nummer en deze aankomende fase, waarop de band vertelt:

“Deze single heet “Our Youngest”, en hij is geschreven voor een overleden vriend. Hij werd bij zijn geboorte als meisje gezien, maar kwam er op latere leeftijd achter dat hij een jongen was. Nu zou dat geen issue moeten zijn, maar helaas vinden sommige mensen dit nog steeds een probleem. Drie jaar geleden werd hij in een coma geschopt, waarna hij uiteindelijk uit het leven is gestapt. Hij kon niet meer dealen met al het geweld dat hem werd aangedaan, en kon niet goed omgaan met het verlies van zijn beste vriendin enkele weken eerder. Dit nummer is zowel een tribute aan hem als een belangrijk statement voor ons. Daarnaast biedt het hopelijk steun aan andere LGBTQIA+ jongeren die ook moeite hebben om op te leven tegen de verwachtingen van hun omgeving, en die nog steeds vechten tegen de vreselijke attitude van sommige mensen in deze wereld wat betreft het accepteren van de identiteit van mensen.

Onze sound sluit hierop aan – het is vrij melodisch, hier en daar technisch, maar vooral krachtig. Het is rauwe, eerlijke en oprechte muziek met invloeden uit zowel de oude als de moderne hardcore. De muziek vloeit mee in de aanwezige emoties, en geeft het meer diepte. Uiteindelijk hopen we een positieve invloed te zijn op de luisteraar. En dan vooral de mensen die deze support nodig hebben, want wij weten allemaal heel goed hoe veel invloed muziek kan hebben op je leven.

We willen onze boodschap kunnen delen aan de wereld; een bewuste, empatische blik op onszelf, op anderen en op de rest van de wereld, met een positieve ondertoon. Natuurlijk hopen we ook ooit op tour te kunnen, en daarmee vette shows kunnen spelen in kelders afgeladen met hardcore kids. Ook is het erg vet om de lokale scene te ondersteunen en te zien groeien.”

De band heeft al enkele grotere en kleinere shows achter de rug, en hebben er nog meer in de planning staan.

“Wat heel tof was, was dat we in Limburg in een klein jongerencentrum in Urmond samen met Hotel Books en Convictions hebben gespeeld. Maar wat stiekem nog veel vetter was waren de Glassbreaker shows. Onze vocalist organiseert daar met Glassbreaker Cult zijn eigen shows met allerlei locale punk en hardcore bands in de Vondelbunker, een oude nucleaire bunker midden in het Vondelpark. De sfeer, de mensen, de hektiek van die dagen, dat is echt waar we het voor doen. De passie en de liefde die iedereen daar deelt maakt ons heel trots om dat te zien in onze scene. De laatste keer in februari stond de hele bunker vol, dat was wel echt insane. Daarnaast is de kans om onze EP release show in P60 Amstelveen te spelen is ook zeker al een hoogtepunt, aangezien deze venue echt een fantastische vibe heeft.

Op zondag 4 juni spelen wij met onze Belgische vrienden van Valley en onze hometown boys van WRCKG in The Cave, midden in Amsterdam. De donderdag erna, op 8 juni, spelen we onze grootste show tot nu toe: onze eigen EP release show in de P60 in Amstelveen! Het belooft erg druk te worden en Dock 83 en Subvert zullen daar ook zijn. Daarnaast spelen we op 1 juli ook nog op RockOut in Diemen met onze maten van Total Seclusion en Searching for Relief. Dat wordt een groot feest. Verder zullen we na de zomer op Glassbreaker Fest 2017 spelen, maar we wachten af wat er nog verder op ons pad komt aan shows nadat onze EP is uitgebracht, aangezien dat misschien wel nieuwe kansen biedt. Eerste shows in het buitenland? Wie weet…”

Kaarten voor de EP-releaseshow in P60 zijn voor slechts €5,- in de voorverkoop verkrijgbaar via de site van P60.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding