The Maine – Lovely, Little, Lonely

The Maine


The Maine – Lovely, Little, Lonely

Deze review is opgedragen aan Up Magazine. Dit sympathieke blad hield er in 2014 mee op, maar betekende veel voor mijn tienerjaren. Elke poster op de muur van de slaapkamer van mijn 16-jarige zelf had dat rode logo in de hoek. Daarbij zijn er bands waar ik zonder de Up nooit van gehoord zou hebben. Een van die bands is The Maine.

Dit charismatische collectief uit Arizona is alweer toe aan hun zesde studio album en naar het schijnt zijn de heren het kunstje wat ze al sinds hun debuut Can’t Stop, Won’t Stop uitvoeren nog niet verleerd. De aanstekelijk poppy gitaarliedjes zijn catchy als altijd, met die typische charme van zanger John O’Callaghan. En als je niet beter zou weten, zou je denken dat het door dit album komt dat buiten de zon spontaan gaat schijnen. Hoogtepunt is “Bad Behaviour”, wat zowaar bijna tegen het tijdloze aan schommelt.

Daar komt dan toch die aloude discussie om de hoek kijken of bands zich bij hun vertrouwde formule kunnen houden, of zich eeuwig door moeten laten evolueren. Echter, terugdenkende aan de tegenvallende voorganger American Candy, waarop The Maine de invloeden van southern rock er net te dik bovenop heeft gelegd, blijkt Lovely, Little, Lonely een prettige return to form. Dat deze nummers anno 2017 net zo goed uit 2008 zouden kunnen komen, is hiermee een verademing.

Wat deze jongens bovendien geleerd hebben, is het aandacht besteden aan details. Wat bijvoorbeeld opvalt in “The Sound Of Reverie”, is dat de hoeveelheid effecten op de gitaren voorzichtiger zijn toegepast, waardoor de individuele partijen een meer verfijnde indruk achterlaten. Daarbij bevat de plaat ook drie korte intermezzo’s om het album als geheel wat meer diepgang te geven.

Beoordeling: 7.5

Nog altijd even zomers en nog altijd even aanstekelijk, maar veel meer verzorgd. Dat is hoe The Maine op Lovely, Little, Lonely voor de dag komt. Na de band een tijdje uit het oog te hebben verloren, weten de heren terug te komen met songs die mijn verwachtingen te boven gaan. Maar wat misschien nog het fijnste is, is dat ze achter deze verzorgde sound stiekem nog steeds dezelfde jongens zijn waar is jaren geleden over las in de Up.

Releasedatum: 7 april 2017
Label: 8123
Verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:

 1. Don’t Come Down
 2. Bad Behavior
 3. Lovely
 4. Black Butterflies and Déjà Vu
 5. Taxi
 6. Do You Remember? (The Other Half of 13)
 7. Little
 8. The Sound of Reverie
 9. Lost in Nostalgia
 10. I Only Wanna Talk to You
 11. Lonely
 12. How Do You Feel?
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding