2 Years To Apocalypse – The Midas Touch

2 Years To Apocalypse


2 Years To Apocalypse – The Midas Touch

2 jaar na uitkomst van Dissonance komt het vijftal van metalcore band 2 Years to Apocalypse met het debuutalbum The Midas Touch, waarop ze deels versterkt worden door vocalist Dana Willax van de Amerikaanse band Kingdom of Giants en vocalist Ryo Kinoshita van de Japanse band Crystal Lake. Maar ondanks de ingeroepen hulp heeft 2 Years to Apocalypse een album neergezet wat hen zeker op de kaart zal zetten, alleen al te merken aan de grote opkomst bij de releaseshow voor hun debuutalbum op 25 maart.

Het album begint het met instrumentale “Radiant”, dat een mooie opbouw vormt naar de tweede track “Colourless”. De sterke screams van Nan Damhuis, hoewel op sommige punten nog lichtelijk onverstaanbaar, maken dit een stevige opener van het album. Deze screams worden netjes in balans gehouden door de clean vocals van Ilah van der Haas. Er zijn duidelijke hardcore invloeden te horen in vorm van een zware bas. Het nummer “Algorithm” opent met een gesproken track en daarna een kleine solo van Ilah van der Haas, die een prominente plaats inneemt in dit nummer. Iets wat we gelukkig in nog een aantal nummers van het album gaan horen. De track “Revelations”, opnieuw instrumentaal met een gesproken track, kan gezien worden als een interlude. Deze komt echter laat in het album waardoor het een bijna overbodige track wordt.

Na 6 nummers kunnen we luisteren naar de eerste single van album, genaamd “Harvesters”. In de gitaarlijntjes gespeeld door Rizki Calame, die zich als enige gitarist van de band erg goed staande houdt in het gehele album, zijn opnieuw sterke hardcore-invloeden te horen. Ondanks dat het een single is, onderscheidt deze track zich niet genoeg van de rest van het album en kan het een standaard metalcore nummer genoemd worden. Tweede single “Dark Lights” weet zich iets meer te onderscheiden door de slimme afwisseling van vocals door Ilah en Nan in het begin van het nummer, wat in meer delen van de track gebeurt. Deze slimme afwisseling maakt het dynamisch en interessant, met een heerlijke breakdown in het midden en tegen het einde van het nummer.

“Blind Sights” vormt het hoogtepunt van het album door het experimenteren met instrumenten, waarbij metalcore en hardcore elementen worden gecombineerd en gemixt. De gesproken track van de bridge, hier ingesproken door Ilah zelf, geeft een rust in het nummer om daarna even hard door te denderen. Daarnaast vormt ook “Dark Lights” een hoogtepunt, het moge duidelijk zijn waarom het gekozen is als single.

Beoordeling: 7

The Midas Touch is een stevig metalcore album waarmee 2 Years to Apocalypse zich zal laten gelden in de scene. Ze hebben een prachtige balans gevonden tussen de screaming vocals en clean vocals en het is minder chaotisch dan vorig werk. Hoewel de band zich hiermee zeker op de kaart zal zetten, valt het nog te bezien of ze zich ook anders kunnen onderscheiden dan door alleen een vrouwelijke vocaliste te hebben, waarbij de uithalen in haar zang missen. De diversiteit in nummers is nog een beetje te zoeken. Desondanks zullen fans van de band het album met open armen ontvangen en zal het ook fans van bands als Northlane en In Hearts Wake behagen.

Releasedatum: 24 maart 2017
Label: Smithsfoodgroup DIY
Verkrijgbaar via: iTunes, Smithsfoodgroup.


  1. Radiant
  2. Colourless
  3. Black Veins
  4. Algorithm
  5. Locust (ft. Dana Willax)
  6. Immunity
  7. Harvesters
  8. Blind Sights
  9. Dark Lights
  10. Bliss (ft. Ryo Kinoshita)
  11. Revelations
  12. Silence
  13. Only Whispers Remain
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding