Meet: Ghost Years

Ghost Years


Meet: Ghost Years

We hebben momenteel best veel toffe bands in Nederland. Met namen als The Overslept, The Charm The Fury en Call It Off hebben we weinig te klagen. Daarnaast zijn er echter nog veel Nederlandse pareltjes die lang niet zo veel aandacht krijgen als ze verdienen. Het nog net geen jaar oude Ghost Years is daar één van.

Victor (vocals) en Rob (gitaar) zijn de band in april 2016 begonnen met de missie een energiek hardcore geluid met een positieve mindset neer te zetten. Jeffrey (basgitaar) en de Braziliaanse Ricardo (drums) en Lucas (gitaar) maakten de formatie compleet. “Inmiddels is Ricardo op reis en hebben we Laurens er sinds november bij op drums,” zegt Rob. “Hij is minder exotisch, maar wel een os als het gaat om hard werken.”

In augustus vorig jaar verscheen Ghost Years’ self-titled debuut EP via White Russian Records en vlak daarna speelden ze hun eerste show met niemand minder dan Comeback Kid. Sindsdien hebben ze shows in binnen- en buitenland gespeeld met bands als World Eater, No Turning Back en Cruel Hand. Eén optreden dat ze echter altijd zal bijblijven, is eentje die ze in Gouda speelden met Born From Pain. “We hebben die avond samen geld ingezameld voor een meisje dat een aangepast busje nodig had, zodat ze ondanks haar beperking toch met haar familie op stap kon,” legt de gitarist uit. “Inmiddels hebben ze die bus, dus dat is echt iets waar we trots op zijn om deel van uitgemaakt te hebben.”

Dit jaar zal de band onder meer optreden in Frankrijk, Duitsland en Denemarken, en ze zullen daarnaast aan hun eerste studioalbum gaan werken. Met uiteenlopende inspiratiebronnen als o.a. Deftones, The Smiths, Slayer en Turnstile kan dat niet anders dan een interessante release worden.

Beluister “Harm Done”, afkomstig van de EP, hieronder en check de rest van Ghost Years’ nummers op Spotify.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding