Pitbull – Climate Change

Pitbull – Climate Change

Van Global Warming tot Climate Change. Pitbull heeft nooit problemen gehad met het gebruiken van zwaarbeladen politieke thema’s als album titels, maar laat ze vervolgens in zijn teksten volledig links liggen. Hoe onpolitiek deze rapper uit Florida ook mag zijn, zelfs Mr. Worldwide kan het niet laten om even een sneer naar de “politricks” op z’n nieuwe plaat te zetten. Betekent dit het einde voor party-Pitbull, en het begin van Mr. Foreign affaires?

Nee, natuurlijk niet. Het barst niet zo los zoals “Fireball” dat deed in 2014, maar deze showman weet nog steeds hoe hij een feest met subtropische sferen op een plaat moet vangen. Dit o.a. in de meest letterlijke zin van het woord, want uiteraard is de rapper anno 2017 niet vies van een beetje tropical house – al zijn het nog steeds de dancehall en R&B die boventoon voeren. Maar onsubtiele kopie van Kygo of niet, het is altijd lit AF.

Pitbull zou niet te boek staan als een van ’s werelds favoriete featured-artists, zonder een heel scala vrienden voor zijn nieuwe album uit te nodigen. Uiteraard zijn de bekende namen als Flo Rida, Jason DeRulo en Enrique Iglesias weer van de partij, maar denk ook aan de grote artiesten in de R&B als R. Kelly. Desalniettemin is, in tegenstelling tot wat de album titel doet geloven, Al Gore nergens in de samenwerkingen terug te horen.

Meest verrassende collaborateurs zijn de bijdragen van Aerosmith-gitarist Joe Perry en onze favo drummer, Blink-182’s Travis Barker in “Bad Man”. Nu is te horen dat Perry na zijn “Walk This Way” avonturen met RUN-D.M.C. zijn weg met rap wel kan vinden, en ook Barker heeft in zijn productiewerk een liefde voor hip-hop laten horen. Wellicht had een verse voor Pitbull op California beter gepast dan je zou denken.

De flow van Pitbull is net zo cruciaal voor de plaat als het gebruikelijke leunen op samples. Zo wordt Sacha’s “Dat Sexy Body” op Climate Change niet gezongen door Zara Larson, maar door niemand minder dan J. Lo. Verder staan Pat Benatar’s “Love is a Battlefield” en REO Speedwagon’s “Take It On The Run” in de schijnwerpers. Maar ook hier geldt, slap gekopieerd of niet, het is altijd catchy.

Beoordeling: 7

Net als de zon is ook Pitbull een hete ster die voor Global Warming zorgt. Pitbull mag dan een rapper zijn, maar bovenal is hij een hype-man. Climate Change is verre van innovatief, maar deze in Miami geboren latino weet je toch altijd weer enthousiast te krijgen. En wie weet is met Travis Barker het hek van de dam, en staat Oliver Sykes op de volgende Pitbull plaat. Mr. Worldwide kennende wordt ook dat lit as fuck.

Releasedatum: 17 maart 2017
Label: RCA Records
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist: 

  1. We Are Strong
  2. Bad Man
  3. Greenlight
  4. Messin’ Around
  5. Better On Me
  6. Sexy Body
  7. Freedom
  8. Options
  9. Educate Ya
  10. Only Ones To Know
  11. Dedicated
  12. Can’t Have
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding