Creeper – Eternity, In Your Arms

Creeper


Creeper – Eternity, In Your Arms

Arme Will Dixon. Deze Youtuber en slaapkamermuzikant heeft op het moment van schrijven maar drie video’s van minder dan een jaar oud en bracht in 2015 zijn laatste EP, The Place To Start, uit. Toch wordt zelfs op deze kleine schaal de kaas van zijn brood gegeten. Zijn stem komt namelijk wel heel erg overeen met die van naamgenoot Will Gould, beter bekend als de zanger van Creeper. Nu laatstgenoemde met band steeds meer naam weet te maken, kan Dixon dat selling point wel op z’n buik schrijven.

Creeper dus. Deze zes koppen tellende formatie uit Southampton verkoopt zichzelf als horrorpunk, wat veelal betekent dat het eigenzinnige imago van een band onderdeel van de kunst is. Mocht dat echter zo zijn, dan weet dit zestal het in ieder geval goed te brengen. Van het dramatische intro van opener “Black Rain”, tot de o-zo-pakkende melodieën verspreid over het album, het klinkt verzorgd, energiek, meeslepend, maar gaat bij afsluiter en gegarandeerde meezinger “I Choose to Live” pas over de top.

Muzikaal past de band perfect in het straatje van Biffy Clyro. O.a. “Suzanne” en “Down Below” zijn songs met refreinen van groot formaat zoals de Schotten ze dat hebben voorgedaan. Creeper geeft hier echter een volledig eigen draai aan door een theatrale insteek van My Chemical Romance proporties aan te geven. Vroeg hoogtepuntje is het A Day To Remember-achtige “Poison Pens”.

Zoals wel vaker het geval is op debuutalbums, is ook Creeper op Eternity, in Your Arms nog erg op zoek naar een typerende sound. Groepsvocalen, ja, nee, misschien? Dramatische stadiumrock of toch frisse poppunk? Eigenlijk zonde, want het is nergens voor nodig. Want wat voor richting de band ook in staat, het resultaat is zo goed als altijd prima. Bijkomend voordeel is wel dat, hoewel de eenheid op de plaat soms wat ontbreekt, de band zich wel als veelzijdig bewijst.

Beoordeling: 8.5

Eternity, In Your Arms bevat sterke songs van een charismatische band. Ook al probeert dit vijftal nog een weg te vinden in het muzikale landschap, deze ijzersterke fundering kan niemand ze meer af nemen. En Will Dixon? Die vindt het allemaal wel best en hoeveel geld je hem ook biedt, muziek is en blijft voor hem slechts een hobby.

Release datum: 24 maart 2017
Label: Roadrunner Records
Verkrijgbaar via: iTunes


Tracklist:

  1. Black Rain
  2. Poison Pens
  3. Suzanne
  4. Hiding With Boys
  5. Misery
  6. Down Below
  7. Room 309
  8. Crickets
  9. Darling
  10. Winona Forever
  11. I Choose to Live
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding