With Confidence sluit hun Europese tour af in een zweterige Dynamo basement

With Confidence


With Confidence sluit hun Europese tour af in een zweterige Dynamo basement

Na ruim drie weken aan deze kant van de wereld te hebben opgetreden, is het tijd voor With Confidence om hun eerste Europese headline tour af te sluiten in de kelder van Dynamo. De uit Sydney, Australië afkomstige band komt met hun op Hopeless Records verschenen debuutalbum Better Weather ironisch genoeg op een regenachtige zaterdag naar Eindhoven voor de laatste ronde, en neemt Milestones en Safe To Say mee om de avond te openen. Dat belooft wat.

Om half acht, wanneer de uitverkochte kelder nog net niet vol staat, is het tijd voor Milestones om zichzelf te bewijzen. Hoewel de band slechts twee EP’s op hun naam heeft staan en ze nog niet erg veel getourd hebben, is hun muziek op Mildtfest vorig jaar duidelijk goed bevallen – er wordt namelijk op verschillende plekken in de zaal enthousiast meegezongen. Het Engelse vijftal speelt een strakke, korte set en de stem zanger Matt Clarke komt daarbij goed uit de verf, maar doordat de band netjes binnen de lijntjes kleurt laten ze geen heel bijzondere indruk achter.

Wanneer Safe To Say het podium nog geen half uur later betreedt, knallen ze er meteen goed in met een up-tempo intro. De band lijkt desondanks even op gang te moeten komen en heeft tijdens de eerste drie nummers niet zoveel publieksparticipatie als hun voorgangers, maar gooit daarna de remmen los. Tijdens “Zoey”, afkomstig van hun Hiding Games EP uit 2015, verschijnt de razend enthousiaste With Confidence-gitarist Inigo Del Carmen op het podium om het nummer mee te spelen. Dit heeft een wat losser publiek tot gevolg, en tijdens de wat ruigere track “Down In The Dark” zijn zelfs de eerste crowdsurfers te zien.

Wanneer de stemming er echt goed in zit, verschijnt With Confidence op het podium en starten ze hun set met “Voldemort”. De energie van zowel de fans als de band isvanaf de eerste seconde onmiskenbaar en resulteert al snel in een iets te enthousiaste mosher die per ongeluk de bedrading loshaalt, waardoor de stroom eruit ligt en de show tijdens het eerste nummer al even stil ligt. Dit mag de pret echter niet drukken. Na het nummer “Archers” is gitarist Luke Rockets al meteen overtuigd. “We’re only two songs in, but I can already tell you guys are the best crowd of the tour,” zegt hij. “Maybe just don’t fall on our shit so much.” 

Na de oudere track “Tonight” vertelt zanger Jayden Seeley dat zijn oma jaren geleden vanuit Nederland naar Australië is verhuisd, en dat het voor hem dus heel bijzonder is om voor het eerst in ons land op te treden. De zweterige show wordt spoedig hervat, maar al snel ondervindt de band weer technische problemen en breekt bovendien een snaar van Rocket’s gitaar. Dit zorgt echter voor een perfect moment voor wat interactie met het publiek, waar de band goed op in speelt. De mosh pits worden groter en de crowdsurfers worden er steeds meer. Nadat de jongens hun nummers “We’ll Be Okay” en “Waterfall” ten gehore brengen, besluiten ze de geforceerde van-het-podium-verdwijnen-en-wachten-tot-het-publiek-roept-om-een-toegift routine te skippen en gelijk over te gaan naar “London Lights”. Alle aanwezigen hebben hun laatste beetje energie bewaard voor de single “Keeper”, het allerlaatste nummer dat de band tijdens deze tour speelt. Er verschijnen een paar leden van de support acts op het podium voor wat een knallende afsluiter wordt. Als het aan ons ligt, mag deze band snel terugkomen.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding