Temples – Volcano

Temples – Volcano

Met de aanhoudende radiostilte van MGMT en de recente stijlwijziging van Tame Impala, is nu het moment voor Temples om toe te slaan. Zelfs voor de release van hun debuutalbum in 2014 konden deze jongens grootheden als Noel Gallagher en Johnny Marr al tot hun fans rekenen, maar helaas: tegen alle verwachtingen in verdween Sun Structures in de middelmaat. Nu is dit Britse viertal terug, met meer energie en ambitie dan ooit tevoren. Een beetje als een vulkaan, klaar om uit te barsten.

Zoals verwacht, gaat dit kwartet ongehinderd verder met het onderdompelen van hun nummers in jaren ’60 en ’70 nostalgie. Wat Beatle-eske samenzang hier, wat van Pink Floyd afgekeken sound effectjes daar, maar bovenal: ver van subtiele psychedelische gitaren en synthesizers. Ook net als op hun debuut laten de jongens zien niet vies te zijn van slimme breaks, drumfills en ongebruikelijke instrumenten als een klavecimbel. Het is een opluchting om te horen dat Temples nog altijd hun excentrieke zelf is.

Opvallend is hoe veel pakkender de songs zijn geworden. Diverse tracks, waaronder “Born Into the Sunset” en “Open Air”, bevatten memorabele hooks, wat ze ongetwijfeld tot potentiële live-favorieten maakt. Deze uptempo en dansbare nummers zijn aanzienlijk in kwaliteit verbeterd. Daar komt de ongewone volgorde bij. Waar normaal gesproken een goede eerste indruk gemaakt wil worden door de beste tracks vroeg op de plaat voorbij te laten komen, wordt naarmate het album vordert Volcano alleen maar beter.

Desalniettemin wordt de verwijdering van het eerste albums middelmaat tenietgedaan door de bands drang om te verrassen. Het energieke begin van “(I Want to Be Your) Mirror” gaat volledig onderuit zodra het mid-tempo refreintje wordt ingezet. Op een vergelijkbare manier haalt het terughoudende “Celebration” behoorlijk de vaart uit het album. Gelukkig compenseert de band door het barokke en stuiterende hoogtepunt “Mystery of Pop” er meteen achteraan te zetten.

Beoordeling: 7.5

Het is goed te horen dat Temples een nieuwe drijfveer heft gevonden. Op Volcano klinkt de band geïnspireerder dan ooit tevoren en mijlen verwijderd van hun fase van groepje jongens die op een zolderkamertje wat aanmodderen. Wat nog het meest indrukwekkend is, is hoe de band hun kwaliteiten heeft behouden, of zelfs verbeterd. Uiteindelijk komt Volcano niet tot een uitbarsting, maar Temples laat wel een aantal imposante grommen horen.

Releasedatum: 3 maart 2017
Label: Heavenly Recordings
Verkrijgbaar via: Bol.com en iTunes


Tracklist:vulcano temples

  1. Certainty
  2. All Join In
  3. I Wanna Be Your Mirror
  4. Oh The Saviour
  5. Born Into The Sunset
  6. How Would You Like To Go?
  7. Open Air
  8. In My Pocket
  9. Celebration
  10. Mystery Of Pop
  11. Roman God-Like Man
  12. Strange Or Be Forgotten
Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding