Lower Than Atlantis en Young Guns vallen in de smaak in Patronaat

Lower Than Atlantis


Lower Than Atlantis en Young Guns vallen in de smaak in Patronaat

Toen bekend werd dat Lower Than Atlantis en Young Guns samen naar Nederland kwamen als onderdeel van hun Europese co-headline tour, werd menig fan razend enthousiast. De twee bands tourden zo’n vijf jaar geleden ook al eens samen en hebben sindsdien beiden een flinke groei doorgemaakt. Met hun laatste albums, respectievelijk Safe In Sound en Echoes, komen Lower Than Atlantis en Young Guns na het lang uitblijven van Nederlandse headline shows de uitverkochte kleine zaal van Haarlemse Patronaat laten zien wat zij in huis hebben.


Deze avond is het aan Lower Than Atlantis om de show af te trappen. Vanaf het moment dat Mike, Ben, Dec en Eddy het podium betreden, is duidelijk dat het een groot feest gaat worden. De energie spat van het viertal af, en frontman Mike Duce weet het publiek ook goed enthousiast te krijgen. Met nummers als “Dumb”, “Boomerang” en “Work For It” laat de band hun nieuwe materiaal horen, maar er wordt ook teruggegrepen naar tracks als “English Kids In America”, “Emily” en zelfs “Another Sad Song”. “Words Don’t Come So Easily” blijkt een publieksfavoriet, deze wordt uitzinnig meegezongen en zorgt voor een zee aan lichtjes in de zaal. Wanneer Duce tegen het einde van de show besluit van het podium af te springen en al gitaar spelend het balkon op te klimmen, zorgt dit voor een perfecte afronding van een erg strak optreden.

Als de toon gezet is, is het aan Young Guns de stemming erin te houden. Wanneer de band opkomt met “Mad World” en een nieuwe dosis energie, weet het publiek gelijk dat ze in goede handen zijn. Met There For Tomorrow’s Chris Kamrada op de plaats van voormalig drummer Ben Joliffe, die de band vorig jaar verliet, raast het vijftal door de setlist en springt frontman Gustav Wood het hele podium over. Wood maakt af en toe tijd om het publiek aan te spreken en zijn fans een hart onder de riem te steken, maar knalt weer vervolgens net zo hard door met nummers als “Bones”. Na “Speaking In Tongues” en “I Want Out” klinkt een oorverdovend applaus en al spoedig overtuigt het luide “We want more!” de band terug op het podium te komen. “We didn’t plan this encore as the whole encore thing feels a bit insincere and artificial nowadays, but we can’t just leave you calling for us out there,” oppert de zanger. De band verwent hun fans met publieksfavoriet “Crystal Clear” en zorgt zo voor een goed einde van een geslaagde avond.

Bekijk alle foto’s in de galerij hieronder.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding