Fatherson overstijgt verwachtingen in Melkweg

Fatherson


Fatherson overstijgt verwachtingen in Melkweg

Het is een koude maandagavond wanneer de Schotse heren van Fatherson terugkeren naar Nederland voor hun eerste headline show. Na enkele Nederlandse festival optredens en een aantal maanden terug het voorprogramma van The Augustines te hebben verzorgd in Paradiso Noord, komt het drietal met een nieuwe live gitarist ditmaal naar Amsterdam voor een optreden in de Melkweg. Met hun geringe bekendheid in Nederland en twee albums op zak, is het aan de band het publiek in de redelijk gevulde bovenzaal te overtuigen.

Iets na half negen gaan de lichten uit en start het intro van “Always”, de lead single van hun nieuwe album Open Book. Na “Forest” grijpt Fatherson terug naar materiaal van debuutalbum I Am An Island, en al snel blijkt dat deze band ook voor hun signing by Easylife/Sony al ontzettend behendig was in het schrijven van gevoelige, maar tegelijkertijd catchy nummers. Gecombineerd met de indrukwekkende stem van frontman Ross Leighton zorgt het voor een veelbelovend recept, dat haast alleen maar kan uitgroeien tot iets heel bijzonders.

Leighton is duidelijk overweldigd door de opkomst en bedankt het publiek dan ook meerdere malen voor hun komst. Waar hij tijdens zijn interactie tussen de nummers door erg verlegen lijkt, oogt de zanger uiterst zelfverzekerd en kundig wanneer de band nummers als “Half The Things” en “I Like Not Knowing” ten gehore brengt. De intieme setting wordt tevens benadrukt tijdens de stukken die de zanger niet door de microfoon zingt, maar met veel power de zaal in laat galmen. De dynamiek in hun muziek maakt Fatherson een erg interessante band, en zeker de moeite waard ze een keer live te zien.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding