Decade – Pleasantries

Decade


Decade – Pleasantries

Het is al meer dan drie jaar geleden sinds het Britse pop-punk vijftal Decade hun debuutalbum Good Luck uitbracht. Flink wat tours volgden, waaronder eentje met Set It Off door Europa in 2015. Deze berg aan ervaringen hebben ze gebruikt om na deze lange tijd hun tweede album de wereld in te brengen. Pleasantries is meer dan je standaard pop-punkalbum.

Het album, gevuld met catchiness, begint met de indie rock-achtige “Human Being”. Er wordt veel geëxperimenteerd met verschillende gitaarsounds, de structuur van het nummer en de algemene sfeer van het nummer. Decade gebruikt in veel nummers een boel akkoorden die je normaal niet zult horen in gewone rock of pop-punk. Frontman en songwriter Alex Sears zorgt ook voor unieke harmonieën in de zang en de achtergrondzang. “Daisy May”, de eerste single van het album, verpakt al deze ingrediënten tot een catchy radio-friendly nummer.

Pleasantries staat vol met diversiteit. Overal wordt er wel afgewisseld tussen hard en zacht. “Wasted”, een wat langzamer nummer op het album, switcht door de structuur in het nummer constant tussen hard en zacht, en maakt bijvoorbeeld heel creatief gebruik van stiltes om het allemaal wat dynamischer te maken. Nummers als “Sunbeam” en “Geist” houden het wat meer ingetogen. De tracks brengen rust in het album en zijn, op een positieve manier, onopvallend.

“Can’t Figure You Out” vormt het hoogtepunt van het album. Instrumentaal gezien is het een minder experimenterend nummer, maar zanger Alex Sears brengt het nummer alle kanten op door zijn geweldige melodieën. De track zou met gemak dag en nacht op alle radiostations gedraaid kunnen worden. De track die het album afsluit, “Capsules”, is ook één van de hoogtepunten van het album. Van begin tot eind neemt het je mee op reis en langzaam bouwt de track zich op tot een waardige afsluiter van het album.

Beoordeling: 8

Pleasantries is het eindresultaat van een lange creatieve reistocht, dat moest leiden tot het beste wat de band zou kunnen maken. De creativiteit van de band is ongetwijfeld terug te vinden in deze tweede plaat. De unieke sound van de band heeft als enige valkuil dat de band een one-trick pony zou kunnen worden. Nog altijd zoekt de band naar de verschillende manieren om balans in hun muziek te brengen. Fans van het debuutalbum Good Luck zullen veel plezier hebben aan deze nieuwe plaat, maar ook onbekenden van de band kunnen Pleasantries gebruiken om kennis te maken.

Releasedatum: 24 februari 2017
Label: Rude Records
Verkrijgbaar via: iTunes, Amazon, Apple Music, Google Play en Spotify.

Verstuur met WhatsApp

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over je favoriete bands!

Volg DutchScene op Instagram, X of Facebook!

Sluit inlogvenster
Beveiligde Verbinding Beveiligde verbinding